Problem z ssaniem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Izia
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z ssaniem

Post autor: Izia » ndz wrz 23, 2007 10:30

Witam wszystkich klubowiczów.
Mam problem z odpaleniem silnika w niskich temperaturach. Kolega mi podpowiedział, że przyczyną tej usterki może być źle wyregulowane ssanie. Oczywiście sama bym sobie to wyregulowała, gdybym wiedziała jak. Stąd moja pośba, czy może ktoś mi podpowiedzieć jak w sposób prawidłowy wyregulować przepustnice ssania??? A może ktoś może udostępnić insrukcje napraw???
Zgóry dziękuje i pozdrawiam Iza.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 23, 2007 18:39 przez Izia, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Nike
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Nike » ndz wrz 23, 2007 14:37

Wiesz ? moje zdanie co do gaźników to podjechać do dobrego gaźnikowca. szkoda czasu na zabieranie się za to samemu, a koszt niewielki, do tego można sprawdzić kody migowe komputera.Ja u siebie w łodzi za wyczyszczenie i wyregulowanie całego gaźnika płacę jakieś 60zł. myślę, iz nie jest to zbyt duży koszt by babrać się w to samemu. Ale to moje zdanie na ten temat :)

Wherever you are,
Wherever you go,

ALWAYS---VW......

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz wrz 23, 2007 15:05

Izia pisze:Stąd moja pośba, czy może ktoś mi podpowiedzieć jak w sposób prawidłowy wyregulować przepustnice ssania???
to nie jest takie proste, nie polega na kręceniu jakąś jedną tylko śróbką czy coś w tym stylu. Ssanie jest realizowane przez kilka elementów i takie objawy jak piszesz bardziej nasuwają podejrzenie zepsucia któregoś z nich, trzeba go wymienić lub naprawić, a nie tylko regulować. Dlatego kolega wyżej ma słuszność żeby podjechać do speca od gaźników.
Komputerka żadnego nie masz i możliwości zczytywania tzw kodów migowych błędów oczywiście również nie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”