Witam!
Kilka dni temu jadac sobie,wpadlem w dziure i zgaslo mi podswietlenie calej deski,podswietlenie panel z przyciskami do szyb i przysiskow do szyb z tylu:( Nie mam pojecia co sie moglo stac, przeczyscilem juz wszystkie styki WD40, sprawdzilem bezpieczniki i wszystko gra,ale podswietlenia jak nie bylo tak nie ma(kontrolki wszsytkie hulaja,akumulator, reczny itp) Czy ktos sie orientuje co to moze byc??? Pozdrawiam
Brak podswietlenia calej deski :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak podswietlenia calej deski :(
"Spokojny kierowca jest w każdym z nas - nie pozwól by Toba kierował"
nie wiem czy dobrze kojarze ale jak siedzisz w samochodzie za kierownicą to z lewej strony deski na dole... jakby przy drzwiach są przekaźniki... i z tego co pamiętam to jedna z tych kostek jest za to odpowiedzialna...
sorki za nie fachowe określenie
sorki za nie fachowe określenie
Prawie R32... ale prawie czyni różnicę ;-) no i był 1/2 R32 czyli 1.6 :-)... ale to już historia.
No wlasnie tez tak slyszalem, ze wlacznik jest za to odpowiedzialny. Wyjałem go i zalozylem wlacznik od znajomego (tez z golfa IV) ale niestety to tez nie poskutkowalo podswietlenie jak nie bylo tak nie ma. Czy macie jeszcze jakies pomysly co to moze byc??? Pozrawiam
"Spokojny kierowca jest w każdym z nas - nie pozwól by Toba kierował"
no wiec sprawdzone - na ponie 17 wtyczki do włącznika świateł masz niebiesko/szary kabelek - sprawdź czy dobrze siedzi - on idzie mniej wiecej 60-70cm w kierunkiu bezpiecnzikó, zakręca w prawo tak jak wiązka w kierunku nagrzewnnicy i tam jest rodzielenie n aok. 10 kabelków. Jeśli nie masz jak ustalic gdzie masz uszkodzenie to trzeba by z pinu 17 pociągnać kabelek do jednego z włączników i tam zmostkować z kabelkiem niebiesko/szarym.