Witam!
Mam taki problem, mianowicie wczoraj po wpadnieciu w dziure podswietlenie deski mi przygaslo, ale zaraz sie wlaczylo. Dzisiaj natomiast wsiadajac rano do auta zapalilem swiatla i podswietlenia deski ni ma:( Gdy stukam we wlacznik to podswietlenie lekko mruga. Co to moze byc??? Czy ma ktos jakis fotoschemat jak zdjac ten wlacznik?? Prosze o pomoc. Goraco Pozdrawiam MK_4
Jak wyjąc włacznik swiatel
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wyjąc włacznik swiatel
Ostatnio zmieniony ndz wrz 23, 2007 18:28 przez MK_4, łącznie zmieniany 1 raz.
"Spokojny kierowca jest w każdym z nas - nie pozwól by Toba kierował"
kiss Wielkie dzieki za POMOC !!! pozdovwki
[ Dodano: 21 Wrz 2007 18:40 ]
No dobra wlacznik zdjalem, faktycznie nie bylo z tym zadnego problemu. Otworzylem go, jak na moje oko wszystko wyglada okey, baa nawet zalozylem drugi (zapozyczylem od kolegi) i tez oswietlenie nie dziala,posprawdzalem wszystkie bezpieczniki i nic:( Czy ktos moze wie o co chodzi?? co sie moglo stac ze to podswietlenie nie dziala ??
[ Dodano: 21 Wrz 2007 18:40 ]
No dobra wlacznik zdjalem, faktycznie nie bylo z tym zadnego problemu. Otworzylem go, jak na moje oko wszystko wyglada okey, baa nawet zalozylem drugi (zapozyczylem od kolegi) i tez oswietlenie nie dziala,posprawdzalem wszystkie bezpieczniki i nic:( Czy ktos moze wie o co chodzi?? co sie moglo stac ze to podswietlenie nie dziala ??
"Spokojny kierowca jest w każdym z nas - nie pozwól by Toba kierował"
- Kolec
- Mały gagatek
- Auto: VW Golf 7.5 150KM
Miałem takie cos
"Znajomy" elektryk ASO VW powiedział, zeby sobie to sprawdzić, i ...
u mnie poskutkowało: wyjęcie ściemniacza (to pokrętełko po lewej stronie włacznika świateł), przelanie WD40, przedmuchanie spr. pow, kilkukrotnie pokręcenie pokrętełkiem - i tam chyba 2x zrobiłem.
I działa do dzisiaj.
wg schematu elektrycznego - prąd po przejściu z włącznika idzie własnie na ten sciemniacz. Skoro włacznik jest ok, to nastepny do badania to ten potencjometr.
"Znajomy" elektryk ASO VW powiedział, zeby sobie to sprawdzić, i ...
u mnie poskutkowało: wyjęcie ściemniacza (to pokrętełko po lewej stronie włacznika świateł), przelanie WD40, przedmuchanie spr. pow, kilkukrotnie pokręcenie pokrętełkiem - i tam chyba 2x zrobiłem.
I działa do dzisiaj.
wg schematu elektrycznego - prąd po przejściu z włącznika idzie własnie na ten sciemniacz. Skoro włacznik jest ok, to nastepny do badania to ten potencjometr.