Stuki przy niedużych prędkościach w drzwiach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stuki przy niedużych prędkościach w drzwiach
Witam.
Od wczoraj jestem szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem Golfa IV 1.9 TDI '03.
Podczas ruszania, hamowania, skręcania przy niedużych prędkościach słychać dosyć głośne pojedyncze stuki (dźwięk tak jakby plastiku - ale to nie jest plastik). Przy dużych prędkościach, nawet na wybojach, stuków nie słychać. Wydaje mi się, że problem siedzi w drzwiach kierowcy i pasażera - bo to stamtąd dochodzą te dźwięki. Otwarłem drzwi i jechałem powoli po lekkich wybojach i wyraźnie słyszałem, że dźwięk dochodzi gdzieś z zawiasów od drzwi. Czy ktoś wie o co może chodzić? Dźwięki są dosyć głośne.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam
Od wczoraj jestem szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem Golfa IV 1.9 TDI '03.
Podczas ruszania, hamowania, skręcania przy niedużych prędkościach słychać dosyć głośne pojedyncze stuki (dźwięk tak jakby plastiku - ale to nie jest plastik). Przy dużych prędkościach, nawet na wybojach, stuków nie słychać. Wydaje mi się, że problem siedzi w drzwiach kierowcy i pasażera - bo to stamtąd dochodzą te dźwięki. Otwarłem drzwi i jechałem powoli po lekkich wybojach i wyraźnie słyszałem, że dźwięk dochodzi gdzieś z zawiasów od drzwi. Czy ktoś wie o co może chodzić? Dźwięki są dosyć głośne.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr wrz 19, 2007 11:20 przez rnav_piwi, łącznie zmieniany 2 razy.
- marian-gdynia
- Nowicjusz
Ja proponuje rozebrać tapicerkę drzwi i sprawdzić czy czasem wiązka przewodów od centralnego sobie luzem nie lata między tapicerką drzwi a połaciem blaszanym... Zresztą jak rozbierzecie tapicerkę to wyjdzie co tam, stuka tak naprawdę...
[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
- marian-gdynia
- Nowicjusz
nie chcialbym nikogo martwic ale znam taki przypadek, kolega mial w A3 to samo stukalo przy skrecaniu, zjechani z kraweznika i przy normalnej jezdzie po polskich drogach...
zawiasy itp byly ok, srodek drzwi tez, spraw asie rypla jak przelecial auto miernikiem lakieru, porpostu byl po dzwonie i po prostu srednio wyszlo blacharzowi - od 2 lat mu stuka ale znalazl wyjscie z sytuacji - slucha glosniej radia poprostu
zawiasy itp byly ok, srodek drzwi tez, spraw asie rypla jak przelecial auto miernikiem lakieru, porpostu byl po dzwonie i po prostu srednio wyszlo blacharzowi - od 2 lat mu stuka ale znalazl wyjscie z sytuacji - slucha glosniej radia poprostu