Moim zdaniem jak klepią zawory to trzeba zrobić popychacze, jak jest kiepskie ciśnienie to się przyjrzeć pompie oleju i smokowi (może trzeba przeczyścić), jak olej jest już stary i przepracowany to zmienić olej i filtr (skoro mryga lampka to dać jakiś porządny np KNECHT/MANN) a nie iść na łatwizne - zalewanie klajstrem ...
Co sądzicie o Visco Stabil Liqui Moly ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Lepiej się przyjrzyj: czy ci nie kopci na niebiesko, czy masz poziom oleju, czy jest właściwe ciśnienie oleju w układzie ?
Moim zdaniem jak klepią zawory to trzeba zrobić popychacze, jak jest kiepskie ciśnienie to się przyjrzeć pompie oleju i smokowi (może trzeba przeczyścić), jak olej jest już stary i przepracowany to zmienić olej i filtr (skoro mryga lampka to dać jakiś porządny np KNECHT/MANN) a nie iść na łatwizne - zalewanie klajstrem ...
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 09:51 przez ppoll27, łącznie zmieniany 1 raz.
TDPower
Przerabiałem ten temat u siebie.
Moja rada: zmierz ciśnienie oleju, na 99% przy 2000obrotów nie masz minimum.
Jeśli faktycznie będzie niskie to wymień pompę oleju, lub/i panewki korbowodowe.
Koszt w sumie niewielki (jeśli sam sobie zrobisz to poniżej 300zł) a wiesz co masz.
Potwierdzam opinie kolegów, nie lej żadnych klajstrów!!
Moja rada: zmierz ciśnienie oleju, na 99% przy 2000obrotów nie masz minimum.
Jeśli faktycznie będzie niskie to wymień pompę oleju, lub/i panewki korbowodowe.
Koszt w sumie niewielki (jeśli sam sobie zrobisz to poniżej 300zł) a wiesz co masz.
Potwierdzam opinie kolegów, nie lej żadnych klajstrów!!