Coś stuka z przodu na małych nierownościach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
cegla66
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Coś stuka z przodu na małych nierownościach

Post autor: cegla66 » pn wrz 17, 2007 12:53

Witam! Jadąc po malych nierownościach słyszę takie metaliczne stukanie w przednim zwieszeniu-nie są to amortyzatory bo były sprawdzane 3 miechy temu. Nie chodzi mi nawet o to zebyscie mi powiedzieli co dokładnie wymienić zeby przestało stukac- chce odswiezyć przednie zawieszenie żeby mieć spokoj na dluzszy czas i w zawiązku z tym moje pytnanie- ktore cześci w zawieszeniu powymieniac ( od conajmniej 3 lat nic nie było robione z zawiasem). Jakby ktoś był tak miły to proszę też o orientacyjne ceny tych czesci.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 12:56 przez cegla66, łącznie zmieniany 2 razy.

Zbieram na Passata B5 TDI.Kiedy zbiore nie wiadomo.Zainteresowanych sponsoringiem zapraszam na priv xD
OBNIŻENIU ZAWIECHA MÓWIE STANOWCZE NIE!

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn wrz 17, 2007 13:15

Obrazek

Awatar użytkownika
cegla66
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: cegla66 » pn wrz 17, 2007 13:29

ta.no wszystko slicznie, piknie ale ja pytam co warto wymienic bo wiadomo ze niektore czesci sie zuzywaja szybcie, niektore wolniej a na przegladzie powiedzieli ze wszystko ok a jednak cos stuka wiec chce odswiezyc ten zawias a nie robic generalke zawiecha, Jakies dalsze propozycje?

Zbieram na Passata B5 TDI.Kiedy zbiore nie wiadomo.Zainteresowanych sponsoringiem zapraszam na priv xD
OBNIŻENIU ZAWIECHA MÓWIE STANOWCZE NIE!

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » pn wrz 17, 2007 13:36

ja bym radził wejść pod auto z brechom i ruszać wszystko po kolei i wtedy zobaczysz co i jak.

PS. Ale myślę że pewnie się będą tłukły wahacze na mocowaniach do budy (2 miejsca) - nie wiem jak to fachowo nazwać ale jak wejdziesz pod auto to odrazu zobaczysz o co mi chodzi
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 13:38 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn wrz 17, 2007 13:58

tuleja met gum na wahaczu
sworzeń kulowy wahacza
końcówka drążka (gałka )
łożysko amortyz
na te elementy warto zwrócic uwage na naszych drogach zuzywają się bardzo szybko
jeśli chodzi o markę tych elmentów proponował bym FEBI
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 13:59 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”