Centralny nie otwiera klapy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny nie otwiera klapy
WITAM ELEKTRYCZNY ZAMEK TYLNEJ KLAPY BAGAZNIKA W MOJEJ BORZE DAJE SIE OTWORZYC TYLKO KLUCZYKIEM. ROZEBRALEM WSZYSTKIE ELEMENTY ,I NIE ZNALAZLEM NIC ZLEGO POZA TYM ZE DOSIŁOWNIKA ZAMKA DOCIERA TYLKO 7 V PODPINAŁEM SILOWNIK POD 12V I DZIALA OK ALE TE 7 NIE DAJA RADY GO RUSZYC GDZIE MOZE BYC PRZYCZYNA MOZEW TYCH MALYCH PRZEKAZNIKACCH NA ZAMKU CZARNE KOSTKI OPINAJACE ZAMEK(NIE WIEM JAK SIE NAZYWAJĄ) BO DO ZAMKA DOCHODZI PONAD 11.5 V A OD ZAMKA JUZ TYLKO 8V
Ostatnio zmieniony śr wrz 12, 2007 10:42 przez marivsz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
Sprawdz przewody czy maja dobra przewodnosc. Nie wiem jak w borze ale w golfach to typowe uszkodzenie przewodow w gumowej osłonie ktore wchodza do tylnej klapy.marivsz pisze:nie sa skorodowane ani zasniedziałe. nie wim co zrobic z tym fantem.moze wymienie zamek tylko od czego by pasował, passat octavia golf?manieczek111 pisze:moze masz skorodowane styki
Ostatnio zmieniony śr wrz 12, 2007 23:36 przez eshaton, łącznie zmieniany 1 raz.
Moze byc tak ze przewod z zewnatrz wyglada dobrze a w srodku ma przerwe lub slaba przewodnosc.marivsz pisze:ale jak sprawdzic czy maja dobra przewodnosc
np: podlaczasz miernik do dodatniego przewodu a drugi gdzies do masy np blachy.
Ruszasz klapa i sprawdzasz napiecie. Musisz tez sprawdzic ujemny przewod.
albo
miernik 2 nozyki (nacinasz belikatnie dane przewody) i sprawdzasz napiecie przed wejsciem przewodow do klapy.
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Zgadza się niejednokrotnie przewody są aż czarne[zaśniedziałe] wówczas będzie trzeba taki wymienić
a to chyba wiesz
a to chyba wiesz
Ostatnio zmieniony czw wrz 13, 2007 11:31 przez pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie jak otwieram drzwi to centralny odblokowuje wszystkie zamki w klapie bagaznika tez i jak zamykam to i bagaznik sie rygluje.marivsz pisze:znalazlem. !!!! rozerwane przewody w osłonie miedzy klapa a autem. dziala , ale@!!!! pojawil sie inny problem. jak otwieram bagaznik, to centralny zamyka wszystkie drzwi, juz głupieje od tego centralnego
Nie wiem czy w borze tez tak ma byc?
A masz pewnosc ze nie zamieniles przewodow podczas wymiany? Bo sterowanie centr jest masa. Wiec jak przekrecasz kluczyk na zamkniecie to masa idzie na jeden przewod a jak na otwarcie to na drugi. Masa jest chwilowo na tych przewodach.
Wiec czy nie sa podlaczone na odwrot.
Pzdrw.
na pewno nie zamienilem bo nie wymienialem ich tylko mostkowalem, kolor do koloru dwa byly rozerwane : brazowy -masa, i czerw-nieb _ pradowy , od masy gruby brazowy dzieli sie dopiero w klapie na 5 mniejszych. sprawdzalem wszyskie przewody wchodzace do klapy zaden nie ma przebicia wszystkie przewodza