nie hamuje lewe tylne koło
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
nie hamuje lewe tylne koło
problem jak w temacie pytanie tylko jaka jest przyczyna. podejrzewam korektor hamowania ale z etki wynika że w silnikach ABD (jaki posiadam) jest zestaw regulacji siły hamowania i chyba to spełnia rolę korektora.Może ktoś miał podobny problem i mnie oświeci czy mamracje czy nie???
hmmm według mnie bankowo cylinderek albo zapieczony albo "leje" sprawdz sobie czy płynu hamulcowego nie ubywa. Jak reczny jest OK i chwyta na to koło to wymien sobie cylinderek majatku to nie kosztuje a jak bedziesz miał już beben ściagniety to szkoda sie bawić w reanimacje bo cholera wie jak długo on pociagnie. Ostatecznie możesz mieć przewód hamulcowy gdzieć uszkodzony.
PS. a możę szczeki w tym kole masz do wymiany?
PS. a możę szczeki w tym kole masz do wymiany?
Ostatnio zmieniony czw wrz 13, 2007 18:20 przez dlugi_, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
korektor siły hamowania działa na oba tylne koła jednocześniea może regulator sily hamowania nie dziala
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
- Młoda
- KS KathStyle
- Auto: Czarna Wdowa <3
w 1.4 nie ma tarczy z tyłu. Są tylko bebny (chyba, ze ktos sobie przerobi tylko po co )Włochaty pisze:jezeli masz z tylu bebny to cylinderek do wymiany lub trzeba go tylko poruszac, jezeli tarcze to prawdopodobnie nie dziala tloczek
Squad Nocne Mary Enigmatycznie... "(...) Jeśli niebo - to siódme, jeśli piekło -to samo dno. Żadnych półśrodków(...)"
-
- Użytkownik
marek2907 pisze:korektor siły hamowania działa na oba tylne koła jednocześniea może regulator sily hamowania nie dziala
no raczej niekoniecznie.z pompy wychodzą dwa przewody jeden do każdego koła. na każdym z nich jest OSOBNY REGULATOR SIłY HAMOWANIA tak jest wg mnie i etka też tak pokazuje. ten regulator to nic innego jak jakaś zwężka czy coś takiego. i stąd moje pytanie czy może to być uszkodzone
-
- Użytkownik
ja tam nie wiem ale z etką się kłócił nie będę. pozycja 10 napisane wyraźnie dotyczy silnika ABDdziejo pisze:jakie zwężki o co chodzi ???
tak wygląda korektor siły hamowania
[url=http://images30.fotosik.pl/80/7e2465aa1233fcb3m.jpg]Obrazek[/URL]
a taka jest konstrukcja układu !
[url=http://images28.fotosik.pl/80/3fed4041cc1c6408m.jpg]Obrazek[/URL]
korektor hamowania - to korektor hamowania przedstawiłem ci go na fotce i na ETCE tez go masz a ten zestaw to nic innego jak pompa typu (TANDEM)dwuobwodowa wspomagana urządzeniem podciśnieniowym . wystepuje w silnikach
ABD-AAM-ABS
[ Dodano: Pią Wrz 14, 2007 14:34 ]
ok ale nie w tym rzecz tu nie przypatrywał bym się twojego problemu w perwszej kolejności tak jak wyzej sprawdziłbym czy cylinderek po zdjęciu bębna rozpiera sie
[ Dodano: Pią Wrz 14, 2007 14:35 ]
po jego rozebraniu ( nalezy odpowietrzyc )może kanał jest zapchany i nie dochodzi płyn
ABD-AAM-ABS
[ Dodano: Pią Wrz 14, 2007 14:34 ]
ok ale nie w tym rzecz tu nie przypatrywał bym się twojego problemu w perwszej kolejności tak jak wyzej sprawdziłbym czy cylinderek po zdjęciu bębna rozpiera sie
[ Dodano: Pią Wrz 14, 2007 14:35 ]
po jego rozebraniu ( nalezy odpowietrzyc )może kanał jest zapchany i nie dochodzi płyn
Ostatnio zmieniony pt wrz 14, 2007 14:35 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Korektor siły hamowania działa żeby wyrównać hamulce jak samochówd jest bardziej dociażony jak by nie dzialał to by wogóle tył nie działał nie może być tak że przez korektor tylko jedna strona nie łapie
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;