Dławi silnik rano

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

seba_m_
Nowicjusz
Nowicjusz

Dławi silnik rano

Post autor: seba_m_ » pt wrz 14, 2007 10:08

Witam wszystkich formuowiczów :bigok: Stałem sie niedawno posiadaczem VW. W sumie to nie było z nim problemów aż do wczoraj. Mianowicie: rano wsiadając do samochodu odpalił bez problemu od pierwszego przekręcenia ale strasznie się dławił, odniosłem wrażenie, że palił na trzy garczki. Po rzegazowaniu na wyższych obrotach poiwyżej 2800 było ok. Po przejechaniu 1 km wszystko ustąpiło. Samochód śmigał cały dzień nawet jak postał kilka godzinek. Postawiłem na kable, bo też troszkę mu wypadał zapłon i je wymieniłem. Wypadanie się uspokoiło i myślałem, że wszystko jest już ok. Niestety dziś rano to samo. Mozna by przypuszczać, że winowajcą jest gdzieś wilgoć ale na LPG wszystko ładnie pracuje a wiadomo jak coś jest z zawilgoconą elektryką wysokiego napięcia to pierwsze nas o tym informuje instalacja gazowa. Dodam, że wymienione są: kopułka z palcem, świece, kable, filter powietrza, czujnik temp. ale coś źle wskazuje bo zawyża temp. o 20 stopni. Podpinając pod Vag-a komputer tylko zgłasza błąd Lambda (sporadyczny) ale to jest związane z założoną kilka dni temu instalacją gazową. Sonda pracuje idealnie w pełnym zakresie. Troszkę się rozpisałem ale chciałem jakoś zobrazować przyczynę niedomagania silnika. Proszę o jakieś sugestie, porady.

Samochód to Golf MK 3, 1,8-monowtrysk, PB + LPG, rok 1993.

Do Adminów i formuowiczów: z szukajki oczywiście skorzystałem ale każdy podobny problem jak ktoś zaczął to po zdiagnozowaniu usterki temat się urwał.
Ostatnio zmieniony pt wrz 14, 2007 10:12 przez seba_m_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mtworus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mtworus » pt wrz 14, 2007 11:52

może woda w paliwie była :chytry: zmień jeszcze filtr paliwa
Ostatnio zmieniony pt wrz 14, 2007 11:53 przez mtworus, łącznie zmieniany 1 raz.

było kilka MK2 ... nawet GTI
było Audi 80 B4 1.9TDi 1Z
było MK4 Generation ____BLUE___1.9TDI-ALH
jest VW T3 Westfalia 1.6TD JX wysoki dach

[img]http://images20.fotosik.pl/197/c7ce2f0b29677834.jpg[/img]

seba_m_
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: seba_m_ » pt wrz 14, 2007 12:02

mtworus pisze:może woda w paliwie była :chytry: zmień jeszcze filtr paliwa
Piszesz, że woda... ale na ciepłym silniku jest już ok. Myślę, że woda cały czas by sprawiała problem, chyba że się mylę.

[ Dodano: 15 Wrz 2007 21:04 ]
Nikt nie ma więcej pomysłów w temacie??

[ Dodano: 22 Wrz 2007 06:53 ]
Czy nikt nie miał już takich objawów?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”