SKRZYNIA BIEGÓW(GOLF III)-PROBLEM!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ale to chyba tez taki kaprys golfikow .
U mnie tez jedynka ciezko wchodzi i najlepiej to mocno w lewo i potem 1.
No albo tak jak ktos pisal najpierw 2 potem 1.
Dodam ze jak kiedys mialem nowke golfa 2 1.6D tez tak przy 200tys zrobilo sie i ciezko a nawet bardzo ciezko wchodzila jedynka. Ale skoro mowicie ze da sie to wyregulowac to trzeba by sie przejechac to jakiegos mechanika.
A moze wie ktos ile kosztuje jakis taki przegladzik tzn podpiecie pod kompa i sprawdzenie co tam w srodku siedzi czy wszystko jest GIT?
U mnie tez jedynka ciezko wchodzi i najlepiej to mocno w lewo i potem 1.
No albo tak jak ktos pisal najpierw 2 potem 1.
Dodam ze jak kiedys mialem nowke golfa 2 1.6D tez tak przy 200tys zrobilo sie i ciezko a nawet bardzo ciezko wchodzila jedynka. Ale skoro mowicie ze da sie to wyregulowac to trzeba by sie przejechac to jakiegos mechanika.
A moze wie ktos ile kosztuje jakis taki przegladzik tzn podpiecie pod kompa i sprawdzenie co tam w srodku siedzi czy wszystko jest GIT?
MK II
Właśnie dzisiaj przerabiałem temat pt:Nieprawidłowości pracy skrzyni biegów...Jakiś czas temu kupiłem zestaw naprawczy-plastikowe tulejki,cięgna,metalowe cięgna,śruba 10 z gwintem M8.Wymiana tulejek-część z poziomu samochodu,część z kanału.Drobna korekta na cięgnie wychodzącym koło kolektora (kanał) i przy lewarku (mimośród) i sprawa się rozwiązała.Trzeba pamiętać żeby ustawić lewarek pionowo,nieruchomo między 3 a 4 biegiem.Dotyczy to naprawy związanej z luzami i drobnymi problemami przy zmianie-wbijaniu biegów. Inna sprawa to wadliwie działające synchronizatory.Warto jednak zainwestować w,, Zestaw naprawczy..."-3godz. i 50pln. MOŻE KOMUŚ POMOGŁEM???
Ostatnio zmieniony sob lut 27, 2010 18:03 przez Jarekxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Problem ze skrzynia biegów strasznie wysokie obroty
Witam nie dawno zakupiłem sobie golfa 3 z silnikiem 1.6 benzyna 75 KM. Mam strasznie wysokie obroty podczas jazdy tym samochodem. Np jade sobie 100Km/h a obrotów mam około 3.500 tysiąca. Cos jest chyba nie tak z tymi obrotami czy ktos mógł by mi pomóc z tym problemem