Spalanie rzedu 19/100km

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: marek2907 » śr wrz 12, 2007 23:47

zarzycki_dawid pisze:ez rozejrze sie za czyms na allegro.
nawet niepróbój
kup oryginał BOSCHA
ja kupiłem zamiennik na aalegro i niedziałał
musiałem kupic drugą sondę tym razem oryginał i pracuje elegancko

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]

zarzycki_dawid
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zarzycki_dawid » czw wrz 13, 2007 07:37

Nie wiem co robić. Pojade jeszcze do jednego goscia ktory naprawde sie na tym zna. Bawi sie tez w mapowanie jezeli ta mapa jest w aucie rozjechana. Jak mi wlozyli ten analizator spalin to stwierdzili ze sonda dziala. Pokazywaly sie tam rozne cyferki i jedno ktora zapamietalem to 17,50 % tlenu i to wszystko. Ale i tak patrzyli sie na to i mieli mieszane uczucia...z ich min tak wnioskuje. A co do sondy jezeli bedzie zla to kupie oryginal tak jak mi radzisz...dzięki

diodakos
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: diodakos » czw wrz 13, 2007 07:58

Witam ponownie. Ztego co wiem to tlenu w spalinach wogóle nie powinno być po to jest sonda która to wykrywa i reguluje składem mieszanki. Wygląda na to że masz za ubogą mieszankę i też będzie dużo palił. Skład mieszanki musi optymalny żeby mało palił i miał moc. Tu masz link możesz sobie zobaczyć jaki powiniwn być skład spalin i jak pojedziesz do tego fachowca to będziesz miał punkt odniwsienia.
http://www.zss.pl/~moto/www_publikacje/publikacje08.htm

zarzycki_dawid
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zarzycki_dawid » czw wrz 13, 2007 08:17

też mi sie tak wydaje...tego tlenu jest za dużo. Dla VW Polo pokazane jest 0 %!!! Tlenu... a ja mam go aż 18% w moich spalinach...wiem ze jak jest za duzo tlenu to wtedy dowala paliwa ile wlezie. Czyli to by wskazywalo ze sonda jest kichnięta???
Ostatnio zmieniony czw wrz 13, 2007 08:21 przez zarzycki_dawid, łącznie zmieniany 1 raz.

diodakos
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: diodakos » czw wrz 13, 2007 08:31

Może to z tego wynikać ale nie musi. Sondę najlepiej bezpośrednio podłączyć pod urządzenie diagnostyczne. W moim przypadku pod VAG-iem nie pokazało żadnego błędu a jak gościu bezpośrednio podłączył sondę to na wykresie pokazało że daje nawet do 1,3 V gdzie max wynosi 0,9 V

zarzycki_dawid
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zarzycki_dawid » czw wrz 13, 2007 20:04

:-) to była sonda... Zobaczymy jakie bedzie teraz spalanie. Sonda byla popsuta bo pokazywała 1,3V i wieszała sie na 1V. Za sonda nic nie dalem bo mam znajomego ktory sprowadza auta i wyjal mi ja od Seata Cordoby 98 rok 1.8 benzyna i wszystko pasuje. Zlikwidowany jest tez blad polozenia przepustnicy i to moglo tez miec wpływ.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”