Wiazki instalacji elek lusterek w srodku auta pytanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wiazki instalacji elek lusterek w srodku auta pytanie
Witam. Mam pytanie. u Mnie w moim Mk3 jak kupilem nie bylo juz wiazek el lusterek tych w dzwiach. Ostatnio je kupilem. Ale teraz pytanie. Gdzie ida wiazki, te ktore sa w srodku auta..aby soparwdzic czy te kable od instalacji el lusterek w srodku auta sa, bo moze ich nie bede musial kupowac. Ktoredy one tam ida...w ktorym miejscu zawsze powinny byc ? Ony chyba ida do puszki z bezpiecznikami...pomozcie..
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

Ano nie będzie. Musisz sbie kabelki dorobić, masa, plus od włącznika szyby tylnej, kabelek od podświetlenia do przycisków, plus po zapłonie. 4 kabelki starczą
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
po co tylnej szyby..ja nie mam el szybPaweł Marek pisze:Ano nie będzie. Musisz sbie kabelki dorobić, masa, plus od włącznika szyby tylnej, kabelek od podświetlenia do przycisków, plus po zapłonie. 4 kabelki starczą
mowisz ze 4 kable starcza? ja mam tu w tej wtyczcie z 12 kabli
Ostatnio zmieniony pn wrz 10, 2007 20:50 przez grax, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Chodziło mi o to że lusterka regulowane elektrycznie są równocześnie ogrzewane, o ile to oryginały. I do ogrzewania potrzeba kabla od włącznika ogrzewania szyby tylniejgrax pisze:po co tylnej szyby..ja nie mam el szyb
[ Dodano: Pon Wrz 10, 2007 8:56 pm ]
Eno tak napisałem 4. źle napisałem, cztery to do jednego lusterka a kable muszą lecieć od lewego jeszcze do prawego, nazbiera się.
[ Dodano: Pon Wrz 10, 2007 9:00 pm ]
tu jest konkret

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek pisze:Chodziło mi o to że lusterka regulowane elektrycznie są równocześnie ogrzewane, o ile to oryginały. I do ogrzewania potrzeba kabla od włącznika ogrzewania szyby tylniejgrax pisze:po co tylnej szyby..ja nie mam el szyb![]()
[ Dodano: Pon Wrz 10, 2007 8:56 pm ]
Eno tak napisałem 4. źle napisałem, cztery to do jednego lusterka a kable muszą lecieć od lewego jeszcze do prawego, nazbiera się.
tu jest konkret
[url=http://images20.fotosik.pl/72/001ccd6e7089bd92m.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images13.fotosik.pl/29/159eb6e799143be4m.jpg]Obrazek[/URL]
ale nie mam gniazd w dzwiach wiec i tak musze kupic gdzies cala wiazke w srodku auta ta
- Paweł Marek
- V.I.P.

To jest wyjście najlepsze. Niestey nie pomogę teraz konkretnie gdzie wpiąć w skrzynkę, nie mam schematu z numerami wtyczek do skrzynki, musiałbym swój rozbebeszyć. Z tym że w skrzynce każda z większych wtyczek jest inna więc się nie pomylisz, natomiast mogą być jeszcze wtyki pojedyńcze i tu już trzeba uważać, ale schemat co zapodałem powinien wystarczyć na to.