Wiazki instalacji elek lusterek w srodku auta pytanie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Wiazki instalacji elek lusterek w srodku auta pytanie

Post autor: grax » pn wrz 10, 2007 16:06

Witam. Mam pytanie. u Mnie w moim Mk3 jak kupilem nie bylo juz wiazek el lusterek tych w dzwiach. Ostatnio je kupilem. Ale teraz pytanie. Gdzie ida wiazki, te ktore sa w srodku auta..aby soparwdzic czy te kable od instalacji el lusterek w srodku auta sa, bo moze ich nie bede musial kupowac. Ktoredy one tam ida...w ktorym miejscu zawsze powinny byc ? Ony chyba ida do puszki z bezpiecznikami...pomozcie..

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 10, 2007 16:57

Jak są to mają wtyczki w złączu w słupku drzwiowym

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grax » pn wrz 10, 2007 20:30

Paweł Marek pisze:Jak są to mają wtyczki w złączu w słupku drzwiowym
ale wlasnie wtyczek nie ma...to chyba kabli tez nie bedzie :/

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 10, 2007 20:35

Ano nie będzie. Musisz sbie kabelki dorobić, masa, plus od włącznika szyby tylnej, kabelek od podświetlenia do przycisków, plus po zapłonie. 4 kabelki starczą

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grax » pn wrz 10, 2007 20:49

Paweł Marek pisze:Ano nie będzie. Musisz sbie kabelki dorobić, masa, plus od włącznika szyby tylnej, kabelek od podświetlenia do przycisków, plus po zapłonie. 4 kabelki starczą
po co tylnej szyby..ja nie mam el szyb :) tylko same el lusterka chce zrobic i mam Golfa 3Dzwi...

mowisz ze 4 kable starcza? ja mam tu w tej wtyczcie z 12 kabli :)
Ostatnio zmieniony pn wrz 10, 2007 20:50 przez grax, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 10, 2007 20:55

grax pisze:po co tylnej szyby..ja nie mam el szyb
Chodziło mi o to że lusterka regulowane elektrycznie są równocześnie ogrzewane, o ile to oryginały. I do ogrzewania potrzeba kabla od włącznika ogrzewania szyby tylniej :)

[ Dodano: Pon Wrz 10, 2007 8:56 pm ]
Eno tak napisałem 4. źle napisałem, cztery to do jednego lusterka a kable muszą lecieć od lewego jeszcze do prawego, nazbiera się.

[ Dodano: Pon Wrz 10, 2007 9:00 pm ]
tu jest konkret
Obrazek

Obrazek

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grax » pn wrz 10, 2007 21:10

Paweł Marek pisze:
grax pisze:po co tylnej szyby..ja nie mam el szyb
Chodziło mi o to że lusterka regulowane elektrycznie są równocześnie ogrzewane, o ile to oryginały. I do ogrzewania potrzeba kabla od włącznika ogrzewania szyby tylniej :)

[ Dodano: Pon Wrz 10, 2007 8:56 pm ]
Eno tak napisałem 4. źle napisałem, cztery to do jednego lusterka a kable muszą lecieć od lewego jeszcze do prawego, nazbiera się.

tu jest konkret
[url=http://images20.fotosik.pl/72/001ccd6e7089bd92m.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://images13.fotosik.pl/29/159eb6e799143be4m.jpg]Obrazek[/URL]

ale nie mam gniazd w dzwiach wiec i tak musze kupic gdzies cala wiazke w srodku auta ta :) i wtedy podlacze normalnie do bezpiecznikow skrzynki

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 10, 2007 21:28

To jest wyjście najlepsze. Niestey nie pomogę teraz konkretnie gdzie wpiąć w skrzynkę, nie mam schematu z numerami wtyczek do skrzynki, musiałbym swój rozbebeszyć. Z tym że w skrzynce każda z większych wtyczek jest inna więc się nie pomylisz, natomiast mogą być jeszcze wtyki pojedyńcze i tu już trzeba uważać, ale schemat co zapodałem powinien wystarczyć na to.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”