Podczas odpalania zeruje się licznik TRIP i zegarek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Krystian GTD
- Ma gadane
Podczas odpalania zeruje się licznik TRIP i zegarek
Witam kolegów i posiadaczy VW. Mam mały problem z zegarami VDO a mianowicie podczas odpalania silnika zeruje się TRIP oraz zegarek (ale nie zawsze). Rozkręcałem licznik i wygląda że wszystko OK. Zastanawiam się czy ma na to wpływ akumulatora, czy może jest kiepska masa na rozrusznik że ucieka napięcie. Pozdro
- Krystian GTD
- Ma gadane
- Krystian GTD
- Ma gadane
- Krystian GTD
- Ma gadane
ja również obstawiam akumulator.Na jesieni jak kupiłem brykę to palił pięknie i czasem się zerował licznik ale olałem to.Gdy przyszła temp.-1 to akumulator od razu padł!! Mimo że codziennie jeżdżony i akumulator nawet raz się nie zająknął.Wymieniłem akumulator i zapomniałem o problemie.Jak masz możliwość to zamień się z kimś na akumulator żeby przetestowac przez jakiś czas taką opcję.Jak sie nic nie zmieni to przynajmniej odpadnie Ci zakup akumulatora.Zresztą widzę że wyżej też ktoś miał to samo co ja ....Jak dojdziesz co to to napisz bo ciekawy bardzo jestem,w końcu zima idzie!!!
...i zesłał pan Golfa na ziemie , by siał zamęt i zniszczenie...
- Krystian GTD
- Ma gadane
Ja podciągne ten temat. Mam taki sam problem, nie działa mi podtrzymanie licznika, szyber dach i oświetlenie kabiny. Podtrzymanieczyli jak wyciągam kluczyk to odcinam prąd do licznika całkowicie, jak przekręce kluczyk to licznik dzienny mam 0 zegarek 0. Gdzie coś szukać, bezpieczniki są OK auto normalnie pali.
Witam. MAm identyczny problem. Czy ktos moze podpowiedzieć, co w takiej sytuacji zrobic???Maniek25 pisze:Ja podciągne ten temat. Mam taki sam problem, nie działa mi podtrzymanie licznika, szyber dach i oświetlenie kabiny. Podtrzymanieczyli jak wyciągam kluczyk to odcinam prąd do licznika całkowicie, jak przekręce kluczyk to licznik dzienny mam 0 zegarek 0. Gdzie coś szukać, bezpieczniki są OK auto normalnie pali.
Pozdrowienia!!!!
U mnie było to samo.
Ładowanie 14,2 V
Napięcie na akumulatorze po nocy 12,2
a jak kreciłem to mi sie resetowały wskaźniki.
wymieniłem akumulator i jest spokój już ponad miesiąc.
u mnie czyszczenie klem nic nie pomogło.
P.S.
sprawdź pobór prądu w spoczynku tzn. pozamykane auto zaalarmowane. Podłącz amperomierz i zmierz ile leci w tym czasie prądu.
Ładowanie 14,2 V
Napięcie na akumulatorze po nocy 12,2
a jak kreciłem to mi sie resetowały wskaźniki.
wymieniłem akumulator i jest spokój już ponad miesiąc.
u mnie czyszczenie klem nic nie pomogło.
P.S.
sprawdź pobór prądu w spoczynku tzn. pozamykane auto zaalarmowane. Podłącz amperomierz i zmierz ile leci w tym czasie prądu.
zapraszam do oceny mojego golfika:
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]