problemy z ABS w golfie II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
rafik-golfik
- Nowicjusz

- Kontakt:
problemy z ABS w golfie II
mam problemy z ABS , a mianowicie , podczas szybkiej jazdy jak wcisne mocno hamulec to odbija mi do pewnego stopnia tylko , a tyl wogole nie hamuje , dodam ze czujniki sa popsute , moze to jest tego wina , co mam z tym zrobic ? i czy mozna wlozyc normalna pompke hamulcowa , zamiast tej z ABS-em ? czy sa ku temu jakies przeciwskazania ? prosze o szybka odpowiedz , a najlepiej na gg , jesli to nie problem
-
MarcinWLKP
-
rafik-golfik
- Nowicjusz

- Kontakt:
kolego jak odłączysz całkowicie komputerek od ABSu to hamulec powinien dzialac jak zwyczajny bez ABS, pompke mozesz sprawdzic w taki sposób ze wyl zaplon, wcisnij hamulec i przekrec kluczyk, pedał hamulca powinien minimalnie opasc ok 0,5cm.
Tył w golfach zawsze hamuje gorzej bo na tyl jest zalozony korektor siły hamowania i tylko przy pelnym obciazeniu mozna zauważyc ze cos z tylu hamuje
[ Dodano: Nie Wrz 09, 2007 11:51 ]
Tył w golfach zawsze hamuje gorzej bo na tyl jest zalozony korektor siły hamowania i tylko przy pelnym obciazeniu mozna zauważyc ze cos z tylu hamuje
[ Dodano: Nie Wrz 09, 2007 11:51 ]
pewnie ze takrafik-golfik pisze:ale czy moge calkowicie odlaczy abs , i zalozyc zwykla pompe ?
Ostatnio zmieniony ndz wrz 09, 2007 11:50 przez eidos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
rafik-golfik
- Nowicjusz

- Kontakt: