woda dostaje sie do środka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
woda dostaje sie do środka
pomocy w moim mk 3 woda dostaje sie do srodka po stronie pasazera jest z tyłu i z przodu oczywiscie pod dywanikami samochód jest bez jakichkolwiek napraw blacharskich
kolego, zawsz w takich sytuacjach sanuwa sie opcja niedosunietych szyb albo rozcieknietego szyberdachu.... ale to banał ja przypuszczam że poprostu masz zapchane prewody"kanalizacyjne" w aucie. mam na myśli przewody króre mają odprowadzac wode z przestrzeni przeznaczonych do wentylacji autka... wez sobie kolego sprawdz...lej wode Z UMIAREM do przestrzeni pomiedzy kabiną pasażerską a komorą silnika(tam gdzie masz silnik wycieraczek itp) najczęściej osadzają tam sie liście i inne dziadostwa które uniemożliwiają ściekanie wody pod auto.. jak woda systematycznie z tamtąd scieka POD AUTO to znaczy że przyczyna zalania auta jest inna a jeżekli masz zapchane przewody odprowadzające z tamtąd wode to ta woda znajdzie sie w aucie.... pozdrawiam
W podłodze masz gumowe korki zaślepiające otwory technologiczne, przyglądnij się im czy wokół nie odłazi fabryczna konserwacja. Jeśli odłazi to istnieje duże prawdopodobieństwo że przegniła blacha wokół korka i woda może wnikać podczs jazdy w deszczowe dni. Właśnie robiłem z tym pożądek u siebie, wokół jednego z korków tak przegniło że po wyczyszczeniu pozostała dziura wielkości pięści. Swoją drogą mocno się zawiodłem jakością karoseri golfa, poprzednio miałem CC który 13 lat stał pod chmurą i nie miał ani jednego pryszcza. Hmm... cynkowane podłogi były nawet w 126p.
Pzdr
Pzdr
GT III