[mk2] słaby mimo wysokich obrotów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] słaby mimo wysokich obrotów
POMOCY
Autko mi chodzi pięknie ale od jakiegoś czasu tak jakoś nagle, mimo wysokich obrotówe jest słaby i bardzo wolno jedzie. np. n 2 biegu na prostej max 40 na godzine, silnik wiruje jak oszalały a rozwija małą prędkość i brakuje mu jakby mocy, jakby chciał jechać a nie mógł, zmieniłem kable wysokiego napięcia, świece, regulowałem u gazowników i gaz jest ok, na benzynie podobnie choć trochę mocniejszy.
Ktoś wie co to może być, czekam na sugestie. filtr powietrza też nowiutki.
Autko mi chodzi pięknie ale od jakiegoś czasu tak jakoś nagle, mimo wysokich obrotówe jest słaby i bardzo wolno jedzie. np. n 2 biegu na prostej max 40 na godzine, silnik wiruje jak oszalały a rozwija małą prędkość i brakuje mu jakby mocy, jakby chciał jechać a nie mógł, zmieniłem kable wysokiego napięcia, świece, regulowałem u gazowników i gaz jest ok, na benzynie podobnie choć trochę mocniejszy.
Ktoś wie co to może być, czekam na sugestie. filtr powietrza też nowiutki.
VW Golf 1,6 '87, RF benzyna, a od 29.04.05 GAZ!!!
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
Też mi się tak wydaje...tydzieńtemu wymieniłem linkę sprzęgła bo była na wyczerpaniu...to była jak dotąd moja pierwsza próba wymiany czegokolwiek w samochodach... Linka kosztowała 28zł wymiana kosztowała mnie 2 piwka bo po założeniu trzeba było ja wyregulowac a w tym pomógł mi kumpla ojciec... i właśnie podczas regulacji pojawiał się ten problem że gdy za mocno podkręciliśmy śrubki to samochód wył a toczył ise max 5km/hWuzel pisze:na chlopski rozum trzeba sprawdzic sprzeglo. skoro silnik kreci a samochod nie jedzie to wina przeniesienia napedu z silnika na skrzynie - czyli odpowiedz prosta - SPRZEGLO.
Tak więc jeżeli linka jest juz w nienajlepszym stanie to proponuję od razu jej wymianę.
To może pomożecie mi w moim problemie? Otóz...
Na gazie jest ok - ciagnie jak trza. Na benzynce ma lepszy start , lecz przy rozpedzaniu sie, najpierw na 2-ce, potem na 3-ce itd. 4 i 5 ciagnie do pewnego momentu a potem tak jak by chciał i nie mógł
Jak wyczytałem wyzej moze byc to wina zaplonu. To by sie zgadzało bo mam chyba za wczesny - chodzi jeszcze po zgaszeniu:( Dodam, ze te objawy ma tylko na benzynie. CZy to tylko i wyłacznie wina zapłonu? Potwierdzacie moje przypuszczenia?
Na gazie jest ok - ciagnie jak trza. Na benzynce ma lepszy start , lecz przy rozpedzaniu sie, najpierw na 2-ce, potem na 3-ce itd. 4 i 5 ciagnie do pewnego momentu a potem tak jak by chciał i nie mógł
Jak wyczytałem wyzej moze byc to wina zaplonu. To by sie zgadzało bo mam chyba za wczesny - chodzi jeszcze po zgaszeniu:( Dodam, ze te objawy ma tylko na benzynie. CZy to tylko i wyłacznie wina zapłonu? Potwierdzacie moje przypuszczenia?
hmmm, to znowu musiałbym do mechaniora smigac... w różnych postach wyczytałem, ze moze to tez byc wina pompy paliwa - nie podaje wystarczajaco duzo paliwa. Jak sprawdzic czy pompa jest ok. tj. jakie powinna dawac cisnienie przy silniku 1,6 gaznik 89'?
aaa i dodam, że przy odpalaniu na benzynie pedał gazu zachowuje się podobnie do pedału hamulca czyli delikatnie opada nawet kiedy silnik rozgrzany
aaa i dodam, że przy odpalaniu na benzynie pedał gazu zachowuje się podobnie do pedału hamulca czyli delikatnie opada nawet kiedy silnik rozgrzany