nie kręci rozrusznikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie kręci rozrusznikiem
Witam!
Mam problem z Mk2 1.8 RP.
Po podłączeniu akumulatora i włączeniu zapłonu nie pali się kontrolka aku na desce, mruga tylko olejowa i płynu chłodzacego.
Cała elektryka tj. dmuchawa, swiatła itd działa prawidłowo, po przekręceniu kluczyka nie kręci rozrusznikiem.
PS Samochód stał dłuższy okres czasu nie używany.
Mam problem z Mk2 1.8 RP.
Po podłączeniu akumulatora i włączeniu zapłonu nie pali się kontrolka aku na desce, mruga tylko olejowa i płynu chłodzacego.
Cała elektryka tj. dmuchawa, swiatła itd działa prawidłowo, po przekręceniu kluczyka nie kręci rozrusznikiem.
PS Samochód stał dłuższy okres czasu nie używany.
Witam.
nic nie przekręci? a kontrolki przygasają jak chcesz zapalić? a bendix wyrzuca? puknij trzonkiem od młotka w rozrusznik moze sie ruszy jak stał troche czasu
a kontrolką ładowania to nie powiem Ci co sie skopało moze bezpiecznik niewiem
ps. widze że masz e34, nie chce mi sie zaprogramować kluczyk w betce po wymianie baterii od centralnego wiesz może czemu? a robiłem kilka razy i nic
pzdr
nic nie przekręci? a kontrolki przygasają jak chcesz zapalić? a bendix wyrzuca? puknij trzonkiem od młotka w rozrusznik moze sie ruszy jak stał troche czasu
a kontrolką ładowania to nie powiem Ci co sie skopało moze bezpiecznik niewiem
ps. widze że masz e34, nie chce mi sie zaprogramować kluczyk w betce po wymianie baterii od centralnego wiesz może czemu? a robiłem kilka razy i nic
pzdr
Ostatnio zmieniony wt sie 28, 2007 18:58 przez luckash, łącznie zmieniany 1 raz.
nic nie kręci, nic nie przygasa... zadnego dźwięku, zadnej oznaki kręcenia, bendix tez nic nie wyrzuca...
PS. Może to: http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/ ... 837c3a518d
PS. Może to: http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/ ... 837c3a518d
wszystkie kable są wpięte tak jak byc powinny
Ostatnio zmieniony wt sie 28, 2007 21:33 przez blarr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
wez zarowke 12V, kogos do pomocy i zobacz czy po przekreceniu kluczyka w pozycje rozruch pojawia sie napiecie na tym cienszym przewodzie co dochodzi do rozrusznika (powinna byc tam wsowka) jesli nie ma to byc moze stacyjka lub kostka, jesli jest to musisz wyciagnac rozrusznik i zobaczyc czemu stoii.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Zwarcie?
[ Dodano: 05 Wrz 2007 17:06 ]
Rozkręć śrubę od rozrusznika wyczyść styki i skec i daj znac
[ Dodano: 05 Wrz 2007 17:06 ]
Rozkręć śrubę od rozrusznika wyczyść styki i skec i daj znac
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;