[mk 3] Centralny zamek - opcja podwójnego otwierania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk 3] Centralny zamek - opcja podwójnego otwierania
W moim mk 3 po jednokrotnym obróceniu kluczyka otwierają się tylko drzwi kierowcy ( lub pasażera ). Dopiero za drugim obrotem pozostałe zamki. Z tego co się doczytałem w instrukcji jest to opcjonalne rozwiązanie uaktywniane przez serwis na życzenie klienta. W związku z tym mam pytanie w tym temacie , jak przywrócić stan pierwotny tzn. po jednym ruchu kluczyka następuje otwarcie wszystkich zamków ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zaciekawiło mnie to, moje Vento też ma taki CZ. Ale jak to może być w praktyce zrobione, wydaje mi sie że wszystkie rurki od pompki są ze sobą po jednej stronie połączone więc jak rozdzielić przód z tyłem? Ciekawe. POogladam to dokładnie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Sebos
- سثلاخخ
- Kontakt:
nie pracuje ale mam kumpla, bede sie widzial z nim w tym tygodniu to zapytam.machu pisze:Sprawy dalej nie rozgryzłem ! Może , któryś z kolegów pracuje w serwisie VW ?
------------------------------
pozdr
Sebos - سثلاخس
[b]I-sze OGÓLNOPOLSKIE SPOTKANIE VWGOLF.PL !!![/b] działo sie, działo :D http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=21501
--- VWGOLF SQUAD MAZOWSZE ---
www.vwgolf.waw.pl
pozdr
Sebos - سثلاخس
[b]I-sze OGÓLNOPOLSKIE SPOTKANIE VWGOLF.PL !!![/b] działo sie, działo :D http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=21501
--- VWGOLF SQUAD MAZOWSZE ---
www.vwgolf.waw.pl
może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł
[ Dodano: Czw Lip 14, 2005 21:40 ]
W końcu temat rozpracowałem ! Okazuje się, że jest to kwestia podwójnego doprowadzenia masy. Teraz centralny zamek pracuje na jeden ruch kluczyka. Jeżeli ktoś najczęściej podróżuję samotnie to na pewno funkcja otwierania na dwa razy ma sens, bo po co otwierać wszyskie drzwi wsiadając samemu ? Jeżeli ktoś chciałby ją uruchomić , chętnie służę radą.
[ Dodano: Czw Lip 14, 2005 21:44 ]
Jesze jedna sprawa , dziwi mnie tylko , że będąc w kilku serwisach nikt nie miał pojęcia o co chodzi w tym temacie !!!
[ Dodano: Czw Lip 14, 2005 21:40 ]
W końcu temat rozpracowałem ! Okazuje się, że jest to kwestia podwójnego doprowadzenia masy. Teraz centralny zamek pracuje na jeden ruch kluczyka. Jeżeli ktoś najczęściej podróżuję samotnie to na pewno funkcja otwierania na dwa razy ma sens, bo po co otwierać wszyskie drzwi wsiadając samemu ? Jeżeli ktoś chciałby ją uruchomić , chętnie służę radą.
[ Dodano: Czw Lip 14, 2005 21:44 ]
Jesze jedna sprawa , dziwi mnie tylko , że będąc w kilku serwisach nikt nie miał pojęcia o co chodzi w tym temacie !!!