Nie odpala (zimny silnik).

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

zarowa7
Mały gagatek
Mały gagatek

Nie odpala (zimny silnik).

Post autor: zarowa7 » wt wrz 04, 2007 11:05

Witam. Szukalem po postach odpowiedzi na moje pytanie ale satysfakcjonujacej niestety nie znalazlem. A wiec, gdy silnik jest zimny to wogole nie odpala piluje piluje i lipa, gdy dorzuce mu troche wachy pedalem gazu oczywiscie :grin: po chwili odpali ale i tak trzesie nim troszeczke, po kolejnym wcisnieci gazu juz chodzi ok.
Co to moze byc panowie i panie ? Jako poczatkujacy mechanik stawiam na filtr paliwa lub pompa paliwa co wy na to ?
Ostatnio zmieniony wt wrz 04, 2007 11:06 przez zarowa7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » wt wrz 04, 2007 11:17

a kiedy ostatnio wymieniałeś palec, kopułkę, świecę i kable WN?

Obrazek

zarowa7
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zarowa7 » wt wrz 04, 2007 13:01

Świece sprawdzalem i czyscilem niedawno jakies 3 tygodnie temu. kabli i kopulki nie wymienialem juz troszeczke.

Awatar użytkownika
ppoll27
Forum Master
Forum Master

Post autor: ppoll27 » wt wrz 04, 2007 14:28

to kablom i kopulce sie przyjzyj ... a poza tym masz 1,3 na pelnym wtrysku ? jesli tak to sprawdz sobie czujnik temperatury - jak jest uszkodzony - to komp bedzie zawsze ustawial mieszanke jak do rozgrzanego silnika ... :bigok:

TDPower

damian8888
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: damian8888 » wt wrz 04, 2007 14:40

Witam !!!!!!!!! mam pewny problem:/ kupiłem golfa 4 1.6 SR zaczoł mi pobieraqc wode co 3 dni dolewałem wode ale juz mialem dosc tego i postanowiłem oddac go do mechanika mechanik stwierdził ze to jest uszczelka pod głowicą , a wiec wymienil mi tą uszczekje pod głowicą i odrazu sprawdził niby glowice odebrałem auto pojechałem do dziewczyny robiąc 30 km i kontrolka wody znowu mi sie zapaliła (chcem zaznaczyc ze przed wymianą uszczelki lałem do 3 dni wody a po wymianie uszczelki co 30 km) pojechałem do niego i odkrecil korek od silika od wlewu oleju a silnik chodzil i para leciala z silnika oraz woda była w silniku i powiedzial ze mogl blok peknąc rozkrwecił silnik i pokazał mi ze cylinder w bloku jest pekniety .Powiedzial mi ze albo trzeba wymienic silik albo stulejowac ten cylinder a wiec stulejowali mi we wrocku i zlorzył koles silnim odebrałem Auto w sobote ale po zrobieniu 40 km znowu kontrolka mi sie zapalila pojechałem do niejgo to powiedział mi zebym dolał wody bo musial sie pewnie odpowietrzyc no i dolałem ale znowu po ilus tam km kontrolka mi sie zapaliła oraz lekko mi auto przerywało jakby brakowało paliwa wiec oddałem dzisiaj auto i powiedzialem ze jak mi nie zrobią to daje auto do Rzeczoznawcy i podaje ich do Sądu jak myslicie co moze byc nie tak i co byscie na moim nmiejscu zrobili oraz czy to mechanika wina?? Pozdrawiam

zarowa7
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zarowa7 » wt wrz 04, 2007 15:29

ppoll27 pisze:to kablom i kopulce sie przyjzyj ... a poza tym masz 1,3 na pelnym wtrysku ? jesli tak to sprawdz sobie czujnik temperatury - jak jest uszkodzony - to komp bedzie zawsze ustawial mieszanke jak do rozgrzanego silnika ... :bigok:
dokladnie 1,3 silnik. ogarne kable i kopulke jak radzisz a jak nie da rady to sprawdze ten czujnik temperatury.
dzieki za rady jako cos to napisze czy pomoglo
Ostatnio zmieniony wt wrz 04, 2007 15:30 przez zarowa7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maćkooo
Forumowy spamer :)

Post autor: Maćkooo » wt wrz 04, 2007 22:16

Witam :bajer:
Ja stawiam na uwaloną przepustnice rozruchową.
Jesli musisz go trzmac chwilke na gazie aby wszedl w obroty to masz przyczyne- wyżej.
Jesli gasnie gdy puscisz gaz tym bardziej.
:D

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

zarowa7
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zarowa7 » śr wrz 05, 2007 11:21

Wlasnie jak puszcze gaz to jest wszystko w porzadku.

Awatar użytkownika
Maćkooo

Post autor: Maćkooo » śr wrz 05, 2007 15:08

No własnie bo przepustnica uchylana jest takż epoprzez nacisniecie na gaz.
Ocyzwiscie muwie o 1 szej rozuchowej. :D
Ostatnio zmieniony śr wrz 05, 2007 15:09 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”