...wczoraj kupiłem Golfa IV 1.6q , do dzisiaj zrobiłem nim jakieś 100km, i dzisiaj wracając z sąsiedniego miasta,gdy rozpędziłem samochód na 5-tce do 140km/h pojawiła się żółta kontrolka na prędkościomierzu przedstawiająca jakby coś z olejem... to coś poważnego ? z góry dziękuje za pomoc! dodam że olej był wymieniany kilka tygodni temu.
Zółta kontrolka.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zółta kontrolka.
Witam, jestem nowy na forum więc na początku chciałem się przywitać i pozdrowić wszystkich forumowiczów
...wczoraj kupiłem Golfa IV 1.6q , do dzisiaj zrobiłem nim jakieś 100km, i dzisiaj wracając z sąsiedniego miasta,gdy rozpędziłem samochód na 5-tce do 140km/h pojawiła się żółta kontrolka na prędkościomierzu przedstawiająca jakby coś z olejem... to coś poważnego ? z góry dziękuje za pomoc! dodam że olej był wymieniany kilka tygodni temu.
1# tak poziom jest okej , ale zauważyłem że potem odpaliłem silnik i ruszyłem znowu sie świeciła, zatrzymałem po chwili ,włączylem silnik i juz jej nie było , sprawdzałem w książce serwisowej to ta kontrolka (21) oznacza coś ze spalinami ale nie wiem dokładnie o co chodzi ,więc chcialem sie dowiedziec bo nie znam się za bardzo...
2# acha i jeszcze mam pytanie czy 90.st temperatury to normalne dla tego auta?
2# acha i jeszcze mam pytanie czy 90.st temperatury to normalne dla tego auta?