skacze temp. w 1.8T AUM

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

regan
Nowicjusz
Nowicjusz

skacze temp. w 1.8T AUM

Post autor: regan » sob sie 25, 2007 09:54

Witam
Mam prosbe o rade bo mi juz rece opadły.
Chwycił mi nagle temperature 130 stopni, ale po wrzuceniu na luz temp szybko spadła.
Jezdziłem po miescie w korkach po tym zdarzeniu i było ok trzymał jak skała 90 stopni,
ale kiedy przyspieszam i wchodzi na wysokie obroty w momencie temper. idzie w góre.
Zauwazyłem ze wentylatory sie nie właczaja przy 90 stopniach tylko okolo 110 st.
Zmieniłem czujnik w chłodnicy i to samo , zauwazyłem ze wąż przy termostacie jest zimny to i termostat wymieniłem. Ale to nic nie dało i tak sie nie otwiera na nowym. Temp idzie do góry na wysokich obrotach i wywala wode , ale nie zbiorniczkiem tylko takim otworem za sprezarka klimy, tak jakby jakis specjalny otwór plecami do rozrzadu i pompy wody.Mniej wiecej w takim miejscu- nie wiem jak to lepiej opisac ale moze ktos zakupa problem.
Z gory dzieki

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » sob sie 25, 2007 10:19

Sprawdź w zbiorniczku czy robi się przelew [ głównie chodzi żebyś się upewnił co do pompy wodnej]
Drugie wymień czujnik na króćcu wodnym często siadają koszt 27-45zł
Wentylatory sprawdź czy są sprawne podłączając je na krótko

regan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: regan » sob sie 25, 2007 11:23

Przelew sie robi tylko nie wiem czy jest to wystarczajacy obieg.Tez mysle o pompie bo na niskich obrotach auto sie nie grzeje trzyma 90 a na wysokich bardzo szybko daje do góry.
I moze byc cos z pompa - poza tym wyciek wody jest w okoloicach tyłu pompy.
Wentylatory chodza 2 bieg włacza sie przy okolo 120 stopniach termostat jest ciagle zamkniety - nowy.Zastanawia mnie fakt ze wode wywala tym małym otworem a nie korkiem w zbiorniczku.Korek ok z innego auta.A czujnik to nie bardzo wiem o ktory Ci chodzi.

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » sob sie 25, 2007 18:14

Po weżach do góry od chłodnicy aż znajdziesz trójnik i tam jest zabudowany Obrazek

regan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: regan » czw sie 30, 2007 10:05

Czujnik znalazłem.Dzieki.
Rozkreciłem rozrząd i okazało sie jednak ze pompa walnieta.Jest plastikowa i pekła na pół.
Dzis bede to skrecał.Zobaczymy co dalej.
Auto ma 120 tys przebiegu i ma pierwszy raz robiony rozrząd.Pompa oczywiscie tez tyle i to był jej koniec.

[ Dodano: 02 Wrz 2007 11:53 ]
Witam
Juz jest ok auto złorzone wszystko smiga,dzieki za pomoc.Stara pompa była plastikowa nowa jest żeliwna.Teraz tylko potrzeba mu paru koni wiecej :D

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”