Pocenie spod filtra powietrza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wieduh
Nowicjusz
Nowicjusz

Pocenie spod filtra powietrza

Post autor: wieduh » śr sie 29, 2007 21:19

Witam!!
Od niedawna jestem użytkownikiem Golfa MK4;1,4 16V jak i nowicjuszem na forum VWGolf .Autko trochę mułek, ale do spokojnej jazdy wystarczy.Wymieniłem rozrząd(kompletnie),PK,olej i filtr.Ogólnie jestem zadowolony, ale ostatnio zauważyłem pocenie na obudowie filtra powietrza.Nie cieknie mocno(raczej rosa) o konsystencji wody i kolorze oleju.Trochę mnie to martwi, bo nie wiem czy czasem nie czeka mnie jakiś remont.Proszę o podpowiedź- co może być tego przyczyną (czy to poważna usterka?)i jak ją usunąć?
Pozdrawiam
Wieduh

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr sie 29, 2007 21:23

e tam :bigok: NIE BADZ taki wrażliwy zapodaj fotke i bedziesz wszystko wiedział

wieduh
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wieduh » śr sie 29, 2007 21:42

Dzięki za zainteresowanie moją sprawą. W tej chwili nie posiadam zdjęcia filtra, ale jutro zrobię i wrzucę.Może wiesz co to może być nie niewidząc tego?

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » czw sie 30, 2007 10:09

moze odma jest nieszczelna (odpowietrzanie skrzyni korbowej ) róznica temperatur opary oleju się skraplają

wieduh
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wieduh » czw sie 30, 2007 18:44

Witam!
Rozmawiałem ze znajomym i diagnozuje to samo.Czy czeka mnie szlif głowicy?Jaki jest orientacyjny koszt?
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » czw sie 30, 2007 19:00

dziejo pisze:e tam :bigok: NIE BADZ taki wrażliwy zapodaj fotke i bedziesz wszystko wiedział
Możesz roźciąć wąż i założyć grubszy co przydaje się zimą lub kupić filterek mgły olejowej z FIATA 126p 3zł/szt i włożyć go do środka węża pasuje idealnie - filtr powietrza będzie zawsze czysty

wieduh
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wieduh » czw sie 30, 2007 20:29

Dzięki za radę, ale rozumiem, że jest to środek zastępczy.Co jednak należy zrobić żeby wyeliminować źródło wycieku?Czy ta usterka może być przyczyną innej?Jak długo można jeździć na takim filtrze mgły olejowej i jak sprawdzić jego stopień eksploatacji?
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”