[mk2] słabnie, dusi sie, co robic Pomocy!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] słabnie, dusi sie, co robic Pomocy!!!!
Znowu mam z nim taki problem Jak przychodzi wilgoc to traci moc i zwalnia, nagle zrywa i przyspiesza Kable WIN, kopułka, palec wymienione Co dalej sprawdzac?? Pomocy
Piotrek
Sylvo23 moze masz racje Ale jak mam to osuszyc? Widzisz problem powraca za kazdym razem jak przychodzi wilgoc a znika jak sie robi cieplo lub auto postoi Dzisiaj nie padalo i auto szlo elegancko A moze da sie to sonde jakos zabezpieczyc czy cos Gdzie jej szukac?
Obok czujnika od temp. tego niebieskiego jest jeszcze czarny od czego on jest?
Sebo patrzylem dzisiaj filtr Czy to mozliwe ze od wczoraj wysechl by? Zima tez sprawdzalem filt zaraz jak sie zaczelo auto chrzanic i byl suchy Teraz niby tez ale dopiero dzisiaj go sprawdziłem W jednym narozniku tam gdzie mialem piasek czy tam pyłki bylo troszeczke wilgotno ale mysle ze to nie to A pozatym od wczoraj do dzisiaj nie zdazylo by wyschnac chyba Przewody mam raczej dobre
Jeszcze zastanawiam mnie ta skrzynka elektryczna co jest po prawej stronie przy szybie Moze ja zalewa? Przeczyscic ja jakos? Moze kable czy cos? Pomocy nie mam zielonego pojecia co jest
Obok czujnika od temp. tego niebieskiego jest jeszcze czarny od czego on jest?
Sebo patrzylem dzisiaj filtr Czy to mozliwe ze od wczoraj wysechl by? Zima tez sprawdzalem filt zaraz jak sie zaczelo auto chrzanic i byl suchy Teraz niby tez ale dopiero dzisiaj go sprawdziłem W jednym narozniku tam gdzie mialem piasek czy tam pyłki bylo troszeczke wilgotno ale mysle ze to nie to A pozatym od wczoraj do dzisiaj nie zdazylo by wyschnac chyba Przewody mam raczej dobre
Jeszcze zastanawiam mnie ta skrzynka elektryczna co jest po prawej stronie przy szybie Moze ja zalewa? Przeczyscic ja jakos? Moze kable czy cos? Pomocy nie mam zielonego pojecia co jest
Piotrek
Ta skrzynka pod szybą chyba nie przeszkadza, jeszcze nie podmieniałeś bardzo wrażliwego na wilgoć elementu: cewki zapłonowej, Uruchom zimny silnik wieczorem w ciemnym miejscu najlepiej gdy wilgotnośc powietrza będzie duza, podnies machę i dokładnie obejrzyj kabelki WN, aparat i cewkę. Często widać ulatujące niebieskie iskry w miejscu przebicia.
Kurczę dziś (wcześniej zresztą też) miałem identyczny problem z mocą przy dużej wilgotności powietrza.Silnik się dławił , tracił momentami moc...
Możliwe że jak pada deszcz woda dostaje mi się przez maskę do środka, a niestety mam tylko połowę tej plastikowej grodzi podszybia...:/
________________________________________________________________________________
Moja bryczka http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2421

Możliwe że jak pada deszcz woda dostaje mi się przez maskę do środka, a niestety mam tylko połowę tej plastikowej grodzi podszybia...:/
________________________________________________________________________________
Moja bryczka http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2421