Golf II - problem z przeglądem - czarne lampy tylne :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf II - problem z przeglądem - czarne lampy tylne :(
Witam , mam mały problem, kupiłem drugiego juz Golfika tym razem dla dziewczyny (pierwszy Mój to Golf III 2.8 VR6) drugi to Mk II w szwedzkiej wersji 1.8. Orginalnie z tyłu ma czarne lampy Hella i buraki nie chcą dać mi przeglądu - dopóki nie zmienie lamp - co mam zrobić - gdyż twierdzą że w Polskim prawie o ruchu drogowym, lampa przeciwmgielna musi być czerwona (!) poniżej załączam fote lampy...
prosze o pomoc - mam 7 dni na przygotowanie się do przeglądu, w całym Golfiku mam oświetlenie Helli, łącznie z tylnimi odblaskami na zderzaku - co mam zrobić ?!
Ostatecznie kupie lampy standardowe z Cl-ki i założe na dzień przeglądu, ale to nic nie da bo Psy się czepiają....
czekam na jakiekolwiek INFO od WAS
pozdrawiam
Gradku (Wawa)
prosze o pomoc - mam 7 dni na przygotowanie się do przeglądu, w całym Golfiku mam oświetlenie Helli, łącznie z tylnimi odblaskami na zderzaku - co mam zrobić ?!
Ostatecznie kupie lampy standardowe z Cl-ki i założe na dzień przeglądu, ale to nic nie da bo Psy się czepiają....
czekam na jakiekolwiek INFO od WAS
pozdrawiam
Gradku (Wawa)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
pytanie podstawowe, czy lampy mają na sobie jakieś numerki zaczynające się na E........... to jest numer homologacji europejskiej.
Jeżeli to Hella to raczej ma homologację więc może jedź do innej stacji diagnostycznej.
Przeciwmgielna to MUSI ŚWIECIĆ na czerwono a nie być w kolorze czerwonym ewentualnie tak jak napisałeś załóż zwykłe lampy na dzień przeglądu
Jeżeli to Hella to raczej ma homologację więc może jedź do innej stacji diagnostycznej.
Przeciwmgielna to MUSI ŚWIECIĆ na czerwono a nie być w kolorze czerwonym ewentualnie tak jak napisałeś załóż zwykłe lampy na dzień przeglądu
-
- Gadatliwa bestia
Nikt nie ma prawa się czepić bo każda lampa jak świeci to ma określony kolor światła. A jak lampa wygląda nic nie pisze w przepisach. Lamp nie wolno tylko zasłaniać. Na lampie musi być numer normy "e" lub "E". Twoje lampy są oryginalne tylko buraki się nie znają. Z glinami problemów nie będziesz miał. Wejdź w mój profil i zobacz w galerii prywatnej jakie ja mam lampy. Pomalowałem je mieszanką lakieru bezbarwnego ze srebrnym metalikiem i zmatowiłem żeby były szare. Efekt fajny i każdy kolor widać jak świecą nawet w ostrym słońcu.