Problem z ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z ABS
Wg. VAG pokazuje błąd 00287 czyli Uszkodzony czujnik prawy tył, czujnik wymieniłem, błąd wykasowałem, a on nadal wyłazi. Powiedzcie mi gdzie w moim aucie jest sterownik ABS. Pompa od ABS jest pod pompą hamulcową. Czy pod kanapą są jeszcze jakieś wiazki ABS ? Podejrzewam, że jakaś złączka nie kontaktuje.
VR6 + STAG 300
gtibodek, pewny jesteś ze pod siedzeniem pasażera ? Bo już mi kazali go szuka pod tylną kanapą, ale tam go nie ma. Mam wywali fotel i szukac pod wykładziną ? Czujniki już dawno sprawdziłem miernikiem, mają po ok. 1100 ohm. Ten co miał by trafiony wg. VAG już wymieniłem. Kable od tylnych czujników idą w lewym progu do przodu auta, jeszcze nie wiem gdzie.
VR6 + STAG 300
- Paweł Marek
- V.I.P.
pewnie tak jak w nowszych trójkach, pod maską gdzieś koło pompy. Trzeba sprawdzić kable, od wtyczki do tego sterownika.stempel72 pisze:pod siedzeniem pasażera ?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- gtibodek
- szybki i wściekły
- Kontakt:
kolego widziałem już pod siedzeniem pasażera i pod nogami kierowcy lub podszybie już w kilku miejscazh widzialem
[ Dodano: 29 Sie 2007 09:04 ]
http://www.allegro.pl/item225169132_kom ... at_b4.html
szukaj tego
[ Dodano: 29 Sie 2007 09:04 ]
http://www.allegro.pl/item225169132_kom ... at_b4.html
szukaj tego
Nisko,szeroko na bogato wiec zjedź mi z drogi szmato
Paweł Marek, właśnie kablke od czujników wchodzą bezpośrednio w moduł pod pompą ABS, c7zyli sterownik jest zintegrowany z pompą.
balcer,
ściągałem obie tarcze z tyłu i czyściłem wieńce i czujniki, bo było tam nieco syfu.
Z tego co zauważyłem to na wtyczkę od ABS do sterownika kapał płyn chłodniczy, może on spowodował tam jakąś korozje? Nie wiem jak tam się dostac żeby to wyczyścic.
balcer,
ściągałem obie tarcze z tyłu i czyściłem wieńce i czujniki, bo było tam nieco syfu.
Z tego co zauważyłem to na wtyczkę od ABS do sterownika kapał płyn chłodniczy, może on spowodował tam jakąś korozje? Nie wiem jak tam się dostac żeby to wyczyścic.
VR6 + STAG 300
- Paweł Marek
- V.I.P.
to pewnie ta przyczyna. Musisz jakoś wtyczki zdjąc i preczyściś. Nie podam szczegółów bo miałem do czynienia tylko ze starsza wersją ABS z kompem pod kanapą.stempel72 pisze: kapał płyn chłodniczy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
czy to mozliwe żeby poleciały dwa czujniki w jednym czasie?
Vag pokazuje raz prawy raz lewy. Po badaniu rezystancji czujnik nic nie pokazuje. Kupiłem nowy jeden czujnik ma okolo 1300ohm i po podlaczeniu go komputer pokazuje ze jest dobry, ale nie weim dlaczego dwa na raz??
Vag pokazuje raz prawy raz lewy. Po badaniu rezystancji czujnik nic nie pokazuje. Kupiłem nowy jeden czujnik ma okolo 1300ohm i po podlaczeniu go komputer pokazuje ze jest dobry, ale nie weim dlaczego dwa na raz??
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
- gtibodek
- szybki i wściekły
- Kontakt:
tak kolego ja tak miałem i dopiero wymieniłem lewy przód i prawy tył i jest teraz gitaramarcin999 pisze:czy to mozliwe żeby poleciały dwa czujniki w jednym czasie?
Pozdrawiam. Popatrz na kable dobrze bo u mnie z przodu był kabelek urwany
Nisko,szeroko na bogato wiec zjedź mi z drogi szmato