Co do olejów to było sporo, do silnika jak nie chcesz wydawać kasy to śmiało lej orlena
ale do skrzyni to musi byc koniecznie pełen syntetyk!!! a nie wiem czy orlen takie przekladniowe syntetyki robi. Nie zalewaj skrzyni polsyntetykiem ani mineralnym!!!
Co sądzicie o olejach orlen ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Co sądzicie o olejach orlen ??
Olej to olej. Jakies normy spelnia wiec czym sie przejmowac. Ewentualnie mozesz go szybciej wymienic. Ale uzywalem semi 10w40 z orlenu w Punto i wszystko bylo gitw76marko pisze:Witam , w mojej golfiźnie muszę wymienić olej.Zalany mam mineralny moly..coś tam
byłem z niego zadowolony tym bardziej,że ponoć miał mi "regenerować" silnik .... przejechałem już 11 tys na nim i chyba trzeba go już zmienić ... nie chce ładować kasy w drogie oleje.Widziałem na orlenie ich oleje ... jest jakiś mineralny platinum i normal czy standard ... jaki polecacnie ?? a jeśli chodzi o skrzynie biegów to widziałem jakiś też orlenowski ponoć właśnie do skrzyń ... co sądzicie o tych olejech ?? nie będe miał problemu z nimi ?? w skrzyni puszcza mi symering od wybieraka chce go wymienić i od razu albo dolać albo wymienić w skrzyni bo na pewno nie ma go tyle ile powinno być ...