Uszczelka pod głowicę

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

zych
Mały gagatek
Mały gagatek

Uszczelka pod głowicę

Post autor: zych » pn sie 27, 2007 20:48

Ostatnio wymieniałem rok temu uszczelkę pod głowicą. Ostanio zauważyłem wyciek na zewnątrz pomiędzy głowicą a uszczelką. Noszę się z zamiarem wymioany na nową i chciałem zapytać jakiej firmy będzie najlepsza, czy trzeba wymienic też śruby i czy trzeba ją dociągać po przejechaniu iluś tam kilometrów?

zaba84
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: zaba84 » pn sie 27, 2007 20:54

polecam uszczlke firmy "reinz", sruby jak ostatnim razem wymieniales to ja bym zostawil choc teoretycznie powinno sie nowe zalozyc, jezeli chodzi o dociaganie srob to teoretycznie tez trzeba by bylo ale ja nigdy nie dociagalem i jest ok... :D

byl golf I 1.6 gti
byl golf II 1.6
byla calibra 8V
teraz jest golf III 1.8 GT- zobaczymy jak sie przyjmie...

sprzedam mojego golfa => http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3510391

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pn sie 27, 2007 20:58

glowicy nie trzeba dociagac i srub nie trzeba wymieniac.Jestes pewien ze to jest wyciek z pod uszczelki. Wydaje mi sie ze leci ci olej spod pokrywy od zaworo luz z uszczelniacza od walka a objawy sa takie jakby lecialo spod glowicy. Umyj dobrze silnik i wtedy zobaczysz skad to naprawde leci.
Jak juz bedziesz wymienial uszczelke to radze zaniesc glowicwe do planowania (szlifowania), mozesz miec krzywa glowice i wtedy mozesz miec przecieki. Planoanie kosztuje ok 50 zl a moze zaoszczedzic ponownej zmiany uszczelki. Glowica sie krzywi jak ci sie woda zagotuje. U mnie musieli 2 razy palnowac glowice bo taka krzywa byla

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”