Uszczelka pod głowicę
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Uszczelka pod głowicę
Ostatnio wymieniałem rok temu uszczelkę pod głowicą. Ostanio zauważyłem wyciek na zewnątrz pomiędzy głowicą a uszczelką. Noszę się z zamiarem wymioany na nową i chciałem zapytać jakiej firmy będzie najlepsza, czy trzeba wymienic też śruby i czy trzeba ją dociągać po przejechaniu iluś tam kilometrów?
polecam uszczlke firmy "reinz", sruby jak ostatnim razem wymieniales to ja bym zostawil choc teoretycznie powinno sie nowe zalozyc, jezeli chodzi o dociaganie srob to teoretycznie tez trzeba by bylo ale ja nigdy nie dociagalem i jest ok...
byl golf I 1.6 gti
byl golf II 1.6
byla calibra 8V
teraz jest golf III 1.8 GT- zobaczymy jak sie przyjmie...
sprzedam mojego golfa => http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3510391
byl golf II 1.6
byla calibra 8V
teraz jest golf III 1.8 GT- zobaczymy jak sie przyjmie...
sprzedam mojego golfa => http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3510391
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
glowicy nie trzeba dociagac i srub nie trzeba wymieniac.Jestes pewien ze to jest wyciek z pod uszczelki. Wydaje mi sie ze leci ci olej spod pokrywy od zaworo luz z uszczelniacza od walka a objawy sa takie jakby lecialo spod glowicy. Umyj dobrze silnik i wtedy zobaczysz skad to naprawde leci.
Jak juz bedziesz wymienial uszczelke to radze zaniesc glowicwe do planowania (szlifowania), mozesz miec krzywa glowice i wtedy mozesz miec przecieki. Planoanie kosztuje ok 50 zl a moze zaoszczedzic ponownej zmiany uszczelki. Glowica sie krzywi jak ci sie woda zagotuje. U mnie musieli 2 razy palnowac glowice bo taka krzywa byla
Jak juz bedziesz wymienial uszczelke to radze zaniesc glowicwe do planowania (szlifowania), mozesz miec krzywa glowice i wtedy mozesz miec przecieki. Planoanie kosztuje ok 50 zl a moze zaoszczedzic ponownej zmiany uszczelki. Glowica sie krzywi jak ci sie woda zagotuje. U mnie musieli 2 razy palnowac glowice bo taka krzywa byla