G60 spadek mocy Pytanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
G60 spadek mocy Pytanie
Yo ludzie przedstrawie moja sytuacje
Podczas uzytkowania okazalo sie ze kompresor trzeba zregenerowac wic zostal on wyslany do lekarza i gdy powrucil wszystko bylo oki ale po pewnym okresie okazalo sie ze simeringi puscily wiec zostal odeslany na gwarancje miedzy czasie znac o sobie daly popychacze hydrałliczne wiec zostaly wymienione z paskiem rozrzadu i od tego czasu znacznie sie pogorszylo. Mianowicie samochod zachowuje sie tak jak by go cos trzymalo i dopiero gdy wejdzie na jakies 4500obr 5000obr dostaje kopa co jest dla mnie dziwne bo wczesniej tak nie bylo wczesneij ciagna rowno. Aha mam zamontowany zestaw stage1 chip do 6800 i kolko na kompresor 68mm. Prosze o powazne wypowiedzi z gory dziekuje i Pozdrawiam
Podczas uzytkowania okazalo sie ze kompresor trzeba zregenerowac wic zostal on wyslany do lekarza i gdy powrucil wszystko bylo oki ale po pewnym okresie okazalo sie ze simeringi puscily wiec zostal odeslany na gwarancje miedzy czasie znac o sobie daly popychacze hydrałliczne wiec zostaly wymienione z paskiem rozrzadu i od tego czasu znacznie sie pogorszylo. Mianowicie samochod zachowuje sie tak jak by go cos trzymalo i dopiero gdy wejdzie na jakies 4500obr 5000obr dostaje kopa co jest dla mnie dziwne bo wczesniej tak nie bylo wczesneij ciagna rowno. Aha mam zamontowany zestaw stage1 chip do 6800 i kolko na kompresor 68mm. Prosze o powazne wypowiedzi z gory dziekuje i Pozdrawiam
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
w G60 znak moze byc na wewnetrznej stronie kółka rozrzadu, poprostu musi byc gdzies na kółeczku od rozrządu inaczej sie nie daGitek pisze:Borys, mam jeszcze pytanko jak ustalic czy rozrzad jest ustawiony poprawnie znalazlem znki na dole ale na gorze jakos nie moge ich znalezc czy jest jakis inny sposob na odnalezienie wlasciwego polozenia rozrzadu??? Prosze o odpowiedz Pozdrawiam
www.vrservice.pl
ja miałem podobny problem kopa dostawał dopiero przy wysokich obrotach a na niskich to go dławiło. u mnie to był przetarty wężyk z podciśnienia. sprawdź sobie wężyki które idą do kolektora ssącego przy przepustnicy z tyłu są takie dwa małe wężyki z podciśnienia możliwe że któryś z nich jest przetarty lub coś w tym stylu