olej w skrzyni biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
olej w skrzyni biegów
gdzie mogę sprawdzić ile jest oleju w skrzyni i gdzie mogę go ewentualnie wlać golf II 1.3 na wtrysku i jako olej muszę wlać?
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Witam
Kolega wyzej zapodał schemat od 1,6 . Wiec w tychez korek wpustowy jest przy lewym kole. Klucz 17mm imbusowy.
Jesli mowa o korku spusutowym to znajdziesz go na dole tez na klucz 17mm imbusowy.
Wiem ze w niektórych 1,3jkach albo anwet wszytskich bylo inaczej niz w 1,6 z korkiem wpustowym. Ale zobacz moze bedzie jak na tym schemacie przy kole. W sumie to nigdzie indziej go raczej nie bedzie tylko moze byc troche przesunięty. ANwet mozna podobno wlać przez góre linką od gazu.
można zalać olejem 80W 90 lub 75W 90.

Kolega wyzej zapodał schemat od 1,6 . Wiec w tychez korek wpustowy jest przy lewym kole. Klucz 17mm imbusowy.
Jesli mowa o korku spusutowym to znajdziesz go na dole tez na klucz 17mm imbusowy.
Wiem ze w niektórych 1,3jkach albo anwet wszytskich bylo inaczej niz w 1,6 z korkiem wpustowym. Ale zobacz moze bedzie jak na tym schemacie przy kole. W sumie to nigdzie indziej go raczej nie bedzie tylko moze byc troche przesunięty. ANwet mozna podobno wlać przez góre linką od gazu.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Maćkooo pisze:Witam
a którędy wlać olej do skrzyni biegów??gdzie to sie znajduje dokładnie bo spustowy przy kole tak?