rozgrzany silnik traci moc

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Danielhalas

rozgrzany silnik traci moc

Post autor: Danielhalas » czw cze 02, 2005 18:20

2 lata temu kupiłem vw passata 1.6 td z intercoolerem,rok samochodu 1989. miał przegrzany 3 cylinder dokładniej rozchartowane pierścienie,po rozebraniu silnika mogłem wyginać je jak plastelinę. Wymieniłem wszystkie pierścienie na nowe.Po dwuch latach sprawdziłem ciśnienie w cylindrachi okazuje się że ma dobre na 1-36, 2-36, 3-34, i 4-38 przed wymianą pierścieni miał na 1-26, 2-27, 3-24 i 4-27. Pompa wtryskowa jest sprawdzona bez uwag mimo to gdy np. stoję w dużych korkach zdaża się że silnik rozgrzewa się aż do momentu właczenia wentylatora i wtedy samochód traci moc,czy mogę przypuszczać że silnik po takim nagrzaniu się traci odpowiednie ciśnienie czy się rozszczelnia albo coś innego ? bardzo bym prosił o jakąś fachową poradę.Daniel

Ktos_Tam

Post autor: Ktos_Tam » czw cze 02, 2005 19:43

to ciekawy przypadek , cisnienie wysokie a samochodzik słabnie, a sprawdziłes panewki, moze chodzi o to ze jak ci sie olej rozżedzi , to hydraulika nie wyrabia, poprostu za niskie cisnienie do wypchania popychaczy, ja bym obstawiał na to

Danielhalas

Post autor: Danielhalas » czw cze 02, 2005 22:38

dziękuję za informację,przepraszam za odpowiedź otej poże.Być może są to panewki ostatecznie silnik ma przejechane 400 tys.

Awatar użytkownika
Michael G60
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Michael G60 » czw cze 02, 2005 22:42

Po drugie nowy 1.6 diesle ma 34 na cylindrach.. skąd tam się 38 bierze ????

!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”