zarowka podswietlania wlacznika swiatel mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zarowka podswietlania wlacznika swiatel mk3
witam, mam pytanko, nie wiecie czy takie zarowki sa dostepne, druciki ktore z niej wychodza musza byc dluzsze od tych standardowo wychodzacych z zaroweczek ogolnodostepnychi? dzieki
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie napisałeś o ktorą żarówkę ci chodzi. Ta najważniejsza jest w plastikowej oprawce, wymienia się ją od tyłu włącznika bardzo łatwo i jest dostępna, z tymi pozostałymi trzeba by kombinować, np jakieś diody zastosować.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sory ale dalej nie wiem o którą ci chodzi. Przecież tą o której piszę kupujesz w oprawce plastykowej i co cię wtedy obchodzi długość drucików. A oprócz niej sa jeszcze 2 lub trzy i na ich temat nie poradzę bo nawet nie wiem czy to diody czy żarówki.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: zarowka podswietlania wlacznika swiatel mk3
taką żarówkę ciężko kupić w sklepie. ma trochę dłuższe druciki, niż te standardowe do innych włączników. ja kupiłem pierwszą lepszą do włacznika; dolutowałem druciki, następnie umieściłem w oryginalnej oprawce plastikowej i działagegos pisze:witam, mam pytanko, nie wiecie czy takie zarowki sa dostepne, druciki ktore z niej wychodza musza byc dluzsze od tych standardowo wychodzacych z zaroweczek ogolnodostepnychi? dzieki
Do regulacji nawiewów normalna żarówka 1.2W taka jak do liczników, do włącznika świateł żarówka jest tylko jedna, reszta to diody. Żarówka jest niestety razem z elementem plastikowym, jęsli nie chcesz bawić się w samodzielne lutowanie i dłubanie to musisz poszukać w serwise VW albo w napawde dobrych sklepach motoryzacyjnych. Ja wsadziłem niebieskie ledy i zmieniłem podświetlanie-sprawa rozwiązana.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jeśli chodzi o żaróweczkę do nawiewów to przynajmniej w moich autach (Golf III GTI i Vento) wkłada sie zwykłą 1,2 W, bez oprawek i z drucikami oryginalnie zagiętymi. Z tym że w jednym aucie od przodu po wyciągnięciu środkowego pokrętła, w drugim od tyłu po wymointowaniu panelu. Może są jeszcze jakieś inne warianty