bialy dym z silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
bialy dym z silnika
bialy dym z silnika nie ustepuje do czasu rozgrzania silnika co trwa jakies 20 minut. Po tych 20 min jest juz normalnie. tyle czasu potrzebuje, jeden z zaworow aby przestal stukac. Kiedy juz jest nieslyszalny parowanie ustepuje.
Jakubart
z wydechy sorry ze sie nie sprecyzowalemstonefree pisze:a czy to jest parowanie spod maski, czy z wydechu?
[ Dodano: 23 Sie 2007 22:44 ]
przebieg 170000 bez gazu auto ma dobre spalanie rowno pracuje ,silniki zero wyciekow tylko ten tykajacy zawor , co po dobrym rozgrzaniu silnika przestaje stukac. Nie jest to glosny stukot na poczatku myslalem ze to wtryskiwacz ale teraz bardziej przekonany jestem ze to zawor.zoso8894 pisze:cos wiecej : jaki przebieg , czy gaz ma ile ma czasu zalozony
moze to sie przyda
Jakubart
1. pojezdzij , zobacz czy ubywa płynu chlodniczego jak ostygnie.
2. odkrec korek dolej na maxa plynu wlacz nagrzej i zobacz czy nie bąbluje w zbiorniku.
3. czy w oleju nie ma piany na bagnecie
w kazdym badz razie bialy dym z rury to na 99% para wodna
a to mniej wiecej oznacza uszczelkę - no ale to moja teoria
2. odkrec korek dolej na maxa plynu wlacz nagrzej i zobacz czy nie bąbluje w zbiorniku.
3. czy w oleju nie ma piany na bagnecie
w kazdym badz razie bialy dym z rury to na 99% para wodna
a to mniej wiecej oznacza uszczelkę - no ale to moja teoria
Ostatnio zmieniony pt sie 24, 2007 09:18 przez zoso8894, łącznie zmieniany 1 raz.