Ja mam ABU i licznik do 220.Mcfto pisze:a tak z innej beczki to.. do ilu macie wyskalowany licznik w abu 1,6 75PS bo u mnie jest do 200km/h jednak widzialem liczniki z 1,6 wyskalowane do 220km/h -czy to te 100PS?
[MK3] 1.6 ABU 75KM ile to powinno jechac?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czyli sugerujesz ze mam swoj z innego? jest ktos jeszcze kto moglby to potwierdzic albo zna jakis sposob bym sprawdzil to u siebie?CoX pisze:Ja mam ABU i licznik do 220
w zasadzie to przymierzam sie do kupna licznika z obrotkiem i zastanawiam sie jak ma byc wyskalowany(czy niebedzie przeklaman w predkosciach itp.)
To niezłe mam Paska 1.9TDI AFN i 190 nie jest może dla niego problem ale że 1.9TDI 90PS doszedł do 190 miał jakiś zapas to wątpię...ElmerT pisze:no nie wiem , w przypadku CLIO jechał ze mną znajomy Octavią TDi bodajże 90 KM i przyznał ,że powyżej 190 km/h nie mógł mnie już dogonić - spieszyło się nam na egzamin do Warszawyfuks pisze:Przeklamania w licznikach sa ogromne !!!
[ Dodano: Czw Paź 26, 2006 07:34 ]
Ale ogólnie te cuda prędkości są zadziwiające...
Ja miałem MK3 ABU i powiem tyle że w porównaniu do 1.6AEE to niebo a ziemia.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
vw 1.6 2ee 180?
ja ostatnio smigalem sobie w okolicach opatowa i udało mi się rozpedzic autko do 180 silnik standart wydech strum +sport wydech ale jak jusz ktos pisal liczniki zaklamują,bo po drodze mijałem kilka radarów co pokazywaly predkość i na każdym z nich przy prędkości 100km/h na tablicy pokazywala się prędkość 90km/h, no i trzeba wspomnieć ze zalezy tez od rozmiaru felg i opon bo im mniejsze tym w rzeczywistości jedziemy wolniej ,a im większe to szybciej a licznik wskazuje mniej pozdro
No nie wiem jaką mam wersję ale też mam do 220 - licznik z obrotkiem. A co do wersji to nie wiem bo nie mam nigdzie napisane.CoX pisze:To chyba też zależy jaką masz wersję wyposażenia jak masz CL to właśnie chyba były zegarki z licznikiem do 200. Ja mam GLa i mam obrotek i licznik do 220 ale moge się mylić w tych wersjach można sie pogubićMcfto pisze:czyli sugerujesz ze mam swoj z innego?
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
no ja mam wlasnie CL - wiec szukajac zagarow kupie te do 200km/hCoX pisze:To chyba też zależy jaką masz wersję wyposażenia jak masz CL to właśnie chyba były zegarki z licznikiem do 200. Ja mam GLa i mam obrotek i licznik do 220 ale moge się mylić w tych wersjach można sie pogubić
a puki co urzywam tego cyfrowego obrotka- szkoda ze przy kazdorazowym rozruchu trzeba to ustawiac:/
jak dam rade to jeszcze dzisc skocze na A4 i sprawdze co da sie z niej wycisnac