1.8 RP - kopci i olej jak woda.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1.8 RP - kopci i olej jak woda.
Witka. Mam taka przypadlosc w moim golfie. Silnik 1.8 RP , przebieg 233km. Rok '90. Olej mam zadki jak woda. i to nawet 2 dni po wymianie i zrobieniu moze ze 30 km. Do tego strasznie kopci jak sie przycisnie. Wymieniona zostala uszczelka pod glowica bo bral troche plynu. Aha, z tego co zauwazylem przybylo troche plynu chlodniczego w zbiorniczku. Co to moze byc.
Kopci i rzadki olej.
Witam.Piszesz : silnik kopci ,olej zrobił się rzadki ,płynu w zbiorniczku wyrównawczym przybyło.Sprawdziłbym dokładnie jak wygląda płyn w zbiorniczku wyrównawczym,może są jakieś przebarwienia.Sprawdziłbym czy na bagnecie i korku zamykającym pokrywę zaworów nie ma śladów mażi o kolorze kawy zmlekiem bądż jaśniejszym.Czy silnik równo pracuje?Może być pęknięta głowica ,kiepsko założona nowa uszczelka?Głowica mogła być żle odkręcana.Zmierz ciśnienie sprężania.
Pozdrawiam.Andrzej
P.S. Poprzednik pisał o nadmiarze paliwa spowodowanym sondą .Moze być to celny strzał.Mnie jednak zastanawia przyrost poziomu płynu w zbiorniczku wyrównawczym.
Pozdrawiam.Andrzej
P.S. Poprzednik pisał o nadmiarze paliwa spowodowanym sondą .Moze być to celny strzał.Mnie jednak zastanawia przyrost poziomu płynu w zbiorniczku wyrównawczym.