Witam wszystkich!
Mam passata vr6 '96r w wersji usa i co raz bardziej denerwuje mnie ten licznik w milach. Nie dosc, ze mam tam skale do ok 220 km/h to jeszcze komputerek mi amerykanskie bzdury pokazuje (spalanie w milag na galonie).
Czy wystarczy jak kupie deske od europejskiego passata VR6 i wszystko bedzie dzialac jak trzeba czy jeszcze wieksze glupoty bedzie mi pokazywac?
Swap licznika z usa na europejski
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zapytaj w warsztatach samochodowych (elektronicznych).
Zobaczysz co wyjdzie taniej ,z tarczą do szybkościomierza nie będziesz miał problemów a co do MFA to sądze że wystarczy przeprogramować pamięć.Bawiłem się MFA z MK2 i przeprogramowanie pamięci powodowało wiele zmian m. innymi wyskalowanie obrotomierza,wskażnika zużycia paliwa itd.
VW z zasady nie utrudnia sobie i innym życia.Szkoda pieniędzy na produkowanie procesorów do MFA na różne rejony świata.Lepiej zapisać dane w pamięci ,którą można przeprogramować.
Zobaczysz co wyjdzie taniej ,z tarczą do szybkościomierza nie będziesz miał problemów a co do MFA to sądze że wystarczy przeprogramować pamięć.Bawiłem się MFA z MK2 i przeprogramowanie pamięci powodowało wiele zmian m. innymi wyskalowanie obrotomierza,wskażnika zużycia paliwa itd.
VW z zasady nie utrudnia sobie i innym życia.Szkoda pieniędzy na produkowanie procesorów do MFA na różne rejony świata.Lepiej zapisać dane w pamięci ,którą można przeprogramować.