Halogeny w Trójeczce

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

TOMMy_VW
Użytkownik
Użytkownik

Halogeny w Trójeczce

Post autor: TOMMy_VW » ndz sie 19, 2007 14:19

Chciałbym pociągnąć instalację pod halogeny do swojego Golfa. Zakupiłem halogeny i włącznik świateł, ale muszę pociągnąć kabelki, bo nie miałem seryjnego okablowania. Może mi ktoś pomóc i powiedzieć co potrzebuję jeszcze zakupić (jakieś wtyczki, gdzie i za ile) jak to wszystko zamontować i podłączyć. Potrzebuję dobrą poradę, bo to co znalazłem na forum to mi nie wystarcza.

Może ktoś jest z okolic Katowic i może by mi pomógł ;-)

:pub: :pub: :pub: :pub: :pub: :pub: :pub: :pub:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz sie 19, 2007 14:28

Pewien jesteś że nie masz w okrągłym złączu nad chłodnicą kabla do halogenów? Dobrze poczytałeś poradę? Bo nie widziałem jeszcze golfa coby nie miał.
Jeśli nie masz faktycznie (ale sprawdź jeszcze raz) to po prostu ciągniesz kabel od pinu we włączniku oznaczonego NL
tu znajdziesz fotki włącznika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=30
Kabel dzielisz na dwa do obu halogenów, koniecznie wpinasz bezpieczniki. Masę od aku bezpośrednio.
Ostatnio zmieniony ndz sie 19, 2007 14:29 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

TOMMy_VW
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: TOMMy_VW » ndz sie 19, 2007 14:53

Paweł Marek pisze:Pewien jesteś że nie masz w okrągłym złączu nad chłodnicą kabla do halogenów?

Nawet jeśliby był to co mi to daje? Musze jeszcze jakieś kable ciągnąć i chyba kupić wtyczki do halogenów, czy się mylę?

[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » ndz sie 19, 2007 15:04

TOMMy_VW pisze:Nawet jeśliby był to co mi to daje? Musze jeszcze jakieś kable ciągnąć i chyba kupić wtyczki do halogenów, czy się mylę?
A to jeszcze potrzebujesz instrukcje jak ociagnac kabel od wtyczki do zderzaka? Z okraglej wtyczki na chlodnica ciagniesz + a - z aku. Na koncu mozesz dolutowac wtyczki (mam gole 2 szt) i po problemie. Ta instalacja jest ok jelsi masz wlacznik z opcja zalaczania halogenow, inaczej albo szukac wlacznika albo ciagnac nowa pseudo instalke do pseudo pstryczka ;)

Gitner

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz sie 19, 2007 18:37

albo przerobic wyłącznik bez opcji halogenów na wyłącznik z opcją , bo każdy MK3 ma taką możliwość

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”