znowu powtarzający się problem z ubywającym płynem chłodnicy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Steryd126
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

znowu powtarzający się problem z ubywającym płynem chłodnicy

Post autor: Steryd126 » sob sie 18, 2007 11:33

Już nie mam pomysłu , walcze z tym już dłuższy czas. Wczesniej ubywało mi około 0,5 litra na tydzien a teraz już nawet 1literek dolewam. dopóki nie zlikwiduje usterki top dolewam wody bo bym zbankrutował na płynie . Nigdzie nie widać wycieków, wymieniłem ostatnio wąż nagrzewnicy bo była mała dziura ale to nie było to. uszczelke głowicy wykluczam, ze zbiorniczka nie wywala, korek i termostat wymienione niedawno. gdzies wyczytałem ze często w mk3 siada pompa wody. jakie mogą być objawy popsutej pompy, a moze są tam jakies usczelniacze czy cos. pilssss poradzcie coś. acha i jescze jedno , jak fachowo nazwac przewody które idą od krućca chłodzenia nie bezposrednio do silnika i chłodnicy ani nagrzewnicy tylko tak jakby do obudowy "gaźnika". nie mam aparatu bo bym fotke cyknął.

diodakos
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: diodakos » sob sie 18, 2007 11:42

Witam. Wczoraj wymieniałem pompę wody bo mi ciekła, (widać było zaciek u dołu pompy i kapało na pompę wspomagania) ale tyle na tydzień to mi nie ubywało, gdzie jeszcze przy okazji ciekło mi z trójnika po prawej stronie głowicy. Pompa firmy SKF za 105zł 2 godz. roboty i autko kula dalej.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”