jak jest zimny motor to idzie lepiej ...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pawlon159
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

jak jest zimny motor to idzie lepiej ...

Post autor: pawlon159 » czw sie 16, 2007 22:01

Witam Panowie
co może być przyczyną tego, ze jak odpale Golfera - motor 1.8 ABS bezyna... ( nie zraniłem silnika zadnym gazem...) to nim sie silnik nagrzeje do tych 90 st. to ma lepszy zryw, dynamika jazdy jest o wiele lepsza od tej, jak motor osiągnie juz te 90 stopni?
wiem ze do pewnego momentu motor jest na ssaniu... czy to go czyni mocniejszym? ze dostaje wiecej paliwa? a moze mam źle wyregulowany zapłon? kurde bo bylem na regulacji zapłonu w serwisie VW.. i nie wiem czy mi dobrze wszystko ustawili.
prosze o rady....
z góry dzieki!
pawlon159

Pawlon159
VOLKSWAGEN - DA WEISS MAN, WAS MAN HAT.

HUBERT GTI
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: HUBERT GTI » pt sie 17, 2007 00:46

Ssanie ma tu napewno duze znaczenie, ewentualnosc zle ustawionego zaplonu tez i tak dalej bo przyczyn moze byc naprawde mnostwo! Ja na Twoim miejscu sprawdzil bym termostat (info jak to zrobic znajdziesz na forum), moze poprostu nie otwiera sie do konca, moze byc walniety czujnik temperatury, moze to byc tez sonda lambda ale wtedy by duzo palil z pewnoscia! Sproboj moze jeszcze podpiac pod komputer moze sa jakies bledy i bedziesz wiedzial co poszlo! Powodzenia....

POZDRAWIAM!!

Awatar użytkownika
Cefaloid
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cefaloid » pt sie 17, 2007 20:34

Konto usunięte.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”