Centralny zamek - wariuje

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Go Pablo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Centralny zamek - wariuje

Post autor: Go Pablo » śr sie 15, 2007 00:16

Witam

To mój pierwszy post i na początku witam forumowiczów...

Ale przejdę do tematu, mianowicie wariuje mi centralny zamek...

Dzisiaj około 22 schodzę do auta i jak zwykle ten czarodziejski guziczek naciskam, a tu wielkie zaskoczenie gdyż rygielki otworzyły sie tylko od tylnych drzwi a od przednich słyszę i widzę jak tylko drgają... i kontrolka bardzo szybko miga przy rygielku oraz syrena szaleję co jakiś czas... wsiadłem tylnymi drzwiami i spróbowałem otworzyć drzwi od kierowcy klamką od środka auta ale tylko podniósł sie rygielek, a drzwi nadal zamknięte. Nie wiedząc co robić wysiadłem z auta wcześniej wciskając rygielki od tylnych drzwi i zamknąłem je...

Zdzwoniłem się ze znajomym mechanikiem, który jutro mi ma pomóc spróbować otworzyć auto...

Po tym telefonie zszedłem do auta jeszcze raz chcąc spróbować do niego sie dostać, ale tym razem centralny jeszcze bardziej wariował i już nawet tylne drzwi się nie otwierały... syrena raz głośniej raz ciszej wyła

Dodam że auto stało od czwartku rano do dzisiaj nie jeżdżone, więc może przypuszczam rozładowanie akumulatora... jestem pewien że nie zostawiłem włączonych świateł itp... co by mogło to spowodować... mogłem spróbowąć odpalić auto jak otworzyły się tylne drzwi za pierwszym razem ale niestety tego nie zrobiłem wiec nie wiem czy to ta przyczyna ale z obserwacji zachowania tego zamka nie wydaje mi się że rozładowany akumulator.

Druga sprawa to to że w zamkach nie ma zapadek i nie ma możliwości otwierania auta kluczykiem.

Może nawalił jakiś czujnik od zamka, sterowanie centralnym?? Mieliście jakieś podobne problemy??

Jutro ma ten znajomy przyjechać i go otworzyć ale nie wiem czy mu to się uda...

Oczywiście jest to pierwszy taki przypadek...

Pozdrawiam

MaDaAFaKa

Post autor: MaDaAFaKa » śr sie 15, 2007 02:59

Go Pablo, kiedys raz mi sie zdarzyło , ze jak nacisnołem na otwieranie to rygle w tylnich drzwiach niechciały sie otworzyc , sprubowalem 2 raz i wszystko było ok :)

manieczek111
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: manieczek111 » śr sie 15, 2007 09:29

dla mnie to aku sie rozladowal. Samochod stal kilka dni. Aku pewnie jest na wykonczeniu no i nie wytrzymal. W szczegolnosci ze syrena wyje raz ciszej raz glosniej. Przy rozladowanym aku rozne dziwne rzeczy sie dzieja.
Proponuje wejsc przez bagaznik i otworzyc maske i naladowac aku

ZMIENNIK1313
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Centralny zamek - wariuje

Post autor: ZMIENNIK1313 » śr sie 15, 2007 11:26

Go Pablo pisze:Witam

To mój pierwszy post i na początku witam forumowiczów...

Ale przejdę do tematu, mianowicie wariuje mi centralny zamek...

Dzisiaj około 22 schodzę do auta i jak zwykle ten czarodziejski guziczek naciskam, a tu wielkie zaskoczenie gdyż rygielki otworzyły sie tylko od tylnych drzwi a od przednich słyszę i widzę jak tylko drgają... i kontrolka bardzo szybko miga przy rygielku oraz syrena szaleję co jakiś czas... wsiadłem tylnymi drzwiami i spróbowałem otworzyć drzwi od kierowcy klamką od środka auta ale tylko podniósł sie rygielek, a drzwi nadal zamknięte. Nie wiedząc co robić wysiadłem z auta wcześniej wciskając rygielki od tylnych drzwi i zamknąłem je...

Zdzwoniłem się ze znajomym mechanikiem, który jutro mi ma pomóc spróbować otworzyć auto...

Po tym telefonie zszedłem do auta jeszcze raz chcąc spróbować do niego sie dostać, ale tym razem centralny jeszcze bardziej wariował i już nawet tylne drzwi się nie otwierały... syrena raz głośniej raz ciszej wyła

Dodam że auto stało od czwartku rano do dzisiaj nie jeżdżone, więc może przypuszczam rozładowanie akumulatora... jestem pewien że nie zostawiłem włączonych świateł itp... co by mogło to spowodować... mogłem spróbowąć odpalić auto jak otworzyły się tylne drzwi za pierwszym razem ale niestety tego nie zrobiłem wiec nie wiem czy to ta przyczyna ale z obserwacji zachowania tego zamka nie wydaje mi się że rozładowany akumulator.

Druga sprawa to to że w zamkach nie ma zapadek i nie ma możliwości otwierania auta kluczykiem.

Może nawalił jakiś czujnik od zamka, sterowanie centralnym?? Mieliście jakieś podobne problemy??

Jutro ma ten znajomy przyjechać i go otworzyć ale nie wiem czy mu to się uda...

Oczywiście jest to pierwszy taki przypadek...

Pozdrawiam
fakt może to i wina kiepskiego akumlatora a możę też jakiśprzekaźnik czy coś w tym stylu poleciał!

nigdy nie mów nigdy:)

Go Pablo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Go Pablo » śr sie 15, 2007 12:02

Niestety ale padł aku, bowiem auto wogóle nie pali, a na wyświetlaczu jakieś kreski tylko... poza tym na aku jest pokazane że powinna się świecić zielona dioda jak aku jest dobrze naładowany...

Obecny akumulator to TUDOR LEADER 65Ah - 680A(EN) - 12V ref STS 8 - pewnie jakiś badziew... tylko dziwi mnie że tak nagle padł bez objawów...

1. Jakiej marki kupić aku i czym się sugerować przy zakupie??
2. Są może jakieś dedykowane do poszczególnych marek lub nawet modeli aut??
3. Przy okazji chciałem sie zapytać czy filtr oleju, paliwa, powietrza i kabinowy mają jakiś numer lub symbol po którym można by było dobrać w sklepie?? I jeżeli ktoś wie to jakie by to były do diesla??

Pozdrawiam i dzięki za wszelką pomoc

Awatar użytkownika
Aldek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Aldek » śr sie 15, 2007 12:15

http://www.wixfiltron.com.pl/2005/index ... Itemid=111
Tu masz katalog filtronu . Znajdziesz tu filtry

Aldek

MaDaAFaKa

Post autor: MaDaAFaKa » śr sie 15, 2007 12:21

Go Pablo pisze:Przy okazji chciałem sie zapytać czy filtr oleju, paliwa, powietrza i kabinowy mają jakiś numer lub symbol po którym można by było dobrać w sklepie?? I jeżeli ktoś wie to jakie by to były do diesla??
w sklepie mówisz jaki silnik , oznaczenia silnika i Ci dobiorą .

co do akumulatora to ja mam Banner Batterien 12V 62Ah 480A i jestem zadowolony

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » śr sie 15, 2007 12:34

Go Pablo pisze:1. Jakiej marki kupić aku i czym się sugerować przy zakupie??
to moja propozycja: http://www.varta-automotive.com/pol/ind ... ation.html

ZMIENNIK1313
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ZMIENNIK1313 » śr sie 15, 2007 12:36

kiss pisze:
popieram tą propozycję! sam mam akumlator z Varty i świetnie sobie radzi!

nigdy nie mów nigdy:)

Go Pablo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Go Pablo » śr sie 15, 2007 13:03

ZMIENNIK1313 pisze:
kiss pisze:
popieram tą propozycję! sam mam akumlator z Varty i świetnie sobie radzi!
Tylko że na stronie są cztery do mojego o różnych parametrach... LINK i nie wiem jaki teraz wybrać?? Czytałem że jak jest mniej Ah to akumulator będzie przeładowywany a jak za dużo do ciągle niedoładowany, może jest jakaś tolerancja??

Jakieś inne propozycje czy warta jest sprawdzona??

pozdr...

luk99
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: luk99 » śr sie 15, 2007 13:19

Varta Silver :okej: u mnie juz dlugo dlugo jest:)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”