po przekładce silnika w golfie MK2 na 2.0 8V AGG 115 km nie działa obrotomierz. Sygnał do obrotomierza w VENTO pochodzi od komputera w golfie II od cewki zaplonowej. Potrzebuję wiadomości gdzie musze się wpiąć zeby zaczął on działać bo na sygnał z kompa nie reaguje.
Obrotomierz jest na pewno sprawny przetestowany został w innym golfie.
mogę też dodać ze jestem pewien że chodzi o kształt impulsów wyzwalających obrotek bo po podłączeniu tylko nóżki sygnału obrotomierza do golfa stojącego obok opisywanego obrotomierz rusza tylko pokazuje oczywiście obroty tego drugiego.
w tej chwili nie mam już pomysłów skąd brać impulsy cewka vento ma 3 przwody golf II ma 2.
HELP !!
Swap na 2.0 z MK3 a obrotomierz z MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Swap na 2.0 z MK3 a obrotomierz z MK2
Ostatnio zmieniony śr sie 15, 2007 13:07 przez BuzaY, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 1350638
tel. 501-706-735
tel. 501-706-735
- Paweł Marek
- V.I.P.

cewka z trójki jest razem z modułem wzmocnienia zapłonu, w dwojce moduł jest osobno. Probując podłączać się do wtyczki podłączasz sie do sygnału o niskim napięciu, przed wzmocnieniem przez moduł.
Popatrz na cewkę z mk3. Na ściance na której jest wtyk oraz wyjście na kabel zapłonowy pośrodku jest czarna klapka na zatrzask. Odepnij ją. Pod spodem zobaczysz dwie śróbki. To są wyjścia uzwojenia pierwotnego samej cewki, już za modułem. Podłącz się tam pod tą chyba po prawej, podpisaną jako 1.
Popatrz na cewkę z mk3. Na ściance na której jest wtyk oraz wyjście na kabel zapłonowy pośrodku jest czarna klapka na zatrzask. Odepnij ją. Pod spodem zobaczysz dwie śróbki. To są wyjścia uzwojenia pierwotnego samej cewki, już za modułem. Podłącz się tam pod tą chyba po prawej, podpisaną jako 1.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.