Witam mam problem jak w temacie. Chciałem sobie prszeczyscić czujnik tylny z prawej strony w moim VW GOLFIE IV 1.9 Tdi 1999r. No i pech chciał ze zużycie materiału spowodowału przekręcenie sie i w konsekwencji zerwanie. Czujnika i tak nie wyciągnąłem ale przez otwory śrub w tarczy jakoś spryskałem WD-40. Niedługo będzie mnie czekała kompletna wymiana tego czujnika no i będe musiał zdemontować napewno tarcze aby sie do niego dostać. Czy wystarczy odkręcić śruby zacisku imbusowe ,bodjaże 8 i odchyle go poczym sciągne tarcze i dostane się do czujnika ?. Jaki macie pomysł na usunięcie zbęden czesci śrubki, nie wiem jak to wygąda , ale gdyby był gwint przelotowy to bym moze rozwiercił go po zdjeciu tarczy. Pomóżcie mi proszę , bo sprawa myśle nie jest skomplikowana a niechciałbym jechać z tym do warsztatu, bo wiem że w przydomowym garażu też z tym sobie poradze. Jakie macie pomysły na zlikwidowanie tegoś fanta ?
Za odpowiedźi z góry DZIĘKUJE.
Zerwała mi się śrubka od tylnego czujnika ABS-u.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zerwała mi się śrubka od tylnego czujnika ABS-u.
Ostatnio zmieniony wt sie 21, 2007 14:46 przez Soldier_M, łącznie zmieniany 1 raz.
No już mam po problemie, udało mi się rozwiercic i nagwintowac ponownie, ale pierdzielenia troskze było. Od zewnętrzenj storny wogóle nie było dojśc do otworu z pękniętą śrubką bo przeszkadzałą piasta, dostałem sie tam od wewnętrznej storny . Najpierw jednak musiałem odkręcić teleskop i potem wiertartką akumulatorową rozwięrciłem i nagwintowałem otwór. Założyłem nowy czujnik ABS-u i wszystko gra
Soldier_Marine
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Co ma czujnik ABS do silnika diesla? REGULAMIN FORUM najpierw przeczytaj
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!