Dobór gaźnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Ikceram

Dobór gaźnika

Post autor: Ikceram » ndz maja 29, 2005 23:40

Najpierw chciałbym się przywitać z forumowiczami.
Jestem jak widac nowym userem na tym forum i od razu mam pytanie do Was.
Wyczytałem już na tym forum że gażniki Pieburg 2E nie należą do zbyt udanych. I właśnie z nim mam problem. Chcę wymienić cały gaźnik ale nie mogę znaleść takieko samego czyli:
027 129 015H
Wszędzie gdzie szukam są 027 129 016H. W sumie to znalazłem 8 rodzajów gaźników zaczynających się na 027 129. Według opisów różnią się one końcowym oznaczeniem (GU, EZ, RF,RH)
Czy gaźnik z koncówką 016H będzie pasował bez żadnych przeróbek do mojego golfa?? (golf 1988, silnik 1,6)
Dodam że opcję "szukaj" znam i skorzystałem z niej na kilka sposobów.
Bardzo proszę o pomoc bo już auto ledwo jeździ :(

Awatar użytkownika
Łyskacz
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Łyskacz » pn maja 30, 2005 11:16

Witam.
Tez mam ten lipny gaźnik.Podobno pieburg 2e2.Ja problemu narazie z nim nie mam ale juz wiem skad skołowac drugi.Jesli chcesz wymieniac gaźnik to moze lepiej założyc monowtrysk??Ktoś pisal juz na forum ze tak zrobil i wszystko dziala dobrze.
To tylko sugestia.pokrec sie w kolo tematu popytaj mechaniorow ile taki wtrysk kosztuje ile robocizna.....
Pozdrawiam

Był Mk2 1,6 LPG 88r. Sprzedany śmiga dalej :)
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]

cezarsa
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: cezarsa » pn maja 30, 2005 15:47

Łysacz pisze:Witam.
Tez mam ten lipny gaźnik.Podobno pieburg 2e2.Ja problemu narazie z nim nie mam ale juz wiem skad skołowac drugi.Jesli chcesz wymieniac gaźnik to moze lepiej założyc monowtrysk??Ktoś pisal juz na forum ze tak zrobil i wszystko dziala dobrze.
To tylko sugestia.pokrec sie w kolo tematu popytaj mechaniorow ile taki wtrysk kosztuje ile robocizna.....
Pozdrawiam

ja slyszalem ze to jeden z lepszych gaznikow , a napewno lepiej jezdzic na nim nisz na mono. golf gt 1.8 z mono zostaje jush na starcie (nawet wlasciciel twierdzi ze to mol na mono)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”