gaz i benzyna w czasie jazdy.golf III 1.8 AAM

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

panzerule
Nowicjusz
Nowicjusz

gaz i benzyna w czasie jazdy.golf III 1.8 AAM

Post autor: panzerule » ndz maja 29, 2005 23:36

Golf III 1.8 AAM. Gdy jade na gazie lub benzynie wszystko ok.Problem zaczyna sie w chwili gdy w czasie jazdy chce przelaczyc z gazu na benzyne,po przelaczeniu spada moc.Trzeba jechac na pelnym gazie ,a auto ledwo sie toczy,obroty wariuja,szarpie autem,po dobrej chwili /kilka km/ wszystko jak reka odjol.Gdy sie zatrzymam i zdejme kleme/reset kompa/ odpala i jedzie na benzynie bez problemu.Gazownik odsyla mnie do mechanika a mechanik ,ze gaz go nie interesuje .Moze ktos mial podobny problem?Co moze byc przyczyna?

Awatar użytkownika
premko
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: premko » pn maja 30, 2005 08:45

ja miałem podobnie jak założyli u mnie gaz to niechciał chodzić na bezynie musiałem kleme zdejmować i kompa resetować pojechałem do gazowników i założyli mi jeszcze jaki9ś przekaźnik i teraz jest już OK.

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » pn maja 30, 2005 08:50

premko pisze:ja miałem podobnie jak założyli u mnie gaz to niechciał chodzić na bezynie musiałem kleme zdejmować i kompa resetować pojechałem do gazowników i założyli mi jeszcze jaki9ś przekaźnik i teraz jest już OK.
i teraz komputer (ECU) jest resetowane przez przekaźnik przy przełączaniu na benzynę (bez komentarza)

Awatar użytkownika
Baltazar
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Baltazar » pn maja 30, 2005 09:24

a moze ktoś wie jak taki reset zrobić? w warsztacie chcą za to 50pln... czyli pewnie koszta to tak naprawdę 1/3 tej kwoty jak z nam życie..

Pozdrawiam,
Baltazar

panzerule
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: panzerule » pn maja 30, 2005 10:10

przez przekaznik to samo jak sciaganie klemy,to nie jest rozwiazanie.Czy moze wine ma sam przelacznik?mam taki z 4 zielonymi diodami i jedna czerwona.Doszly mie sluchy ze jest to mozliwe.

Awatar użytkownika
mr_simon
..::INTRUDER::..
..::INTRUDER::..
Kontakt:

Post autor: mr_simon » pn maja 30, 2005 10:47

Przełącznik raczej nie, zielone diody informują Cię o ilości gazu w baku, a czerwona rezerwę bądź, że jedziesz na benzynie. Lepiej jedź do gazownika aby sprawdził czy w instalacji nie zapomniał zamontować przekaźnika. Z tego co się nasłuchałem i naczytałem to większość gazowników robi oszczędności na tego typu sprawach.

Volskwagen - Das Auto.

panzerule
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: panzerule » pn maja 30, 2005 13:33

co jak dioda oznacza to wiem,w samym przelaczniku jest uklad elektroniczny moze ma cos wspolnego z odpowiednim przelanczaniem?Co do przekaznika juz pisalem,i wielu na tym forum.

Awatar użytkownika
premko
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: premko » pn maja 30, 2005 14:14

wojteks pisze:
premko pisze:ja miałem podobnie jak założyli u mnie gaz to niechciał chodzić na bezynie musiałem kleme zdejmować i kompa resetować pojechałem do gazowników i założyli mi jeszcze jaki9ś przekaźnik i teraz jest już OK.
i teraz komputer (ECU) jest resetowane przez przekaźnik przy przełączaniu na benzynę (bez komentarza)

Dlaczego tak sądzisz??? nie znam się na tym i mogę sie mylić ale przed chwilą obejrzałem instalacje gazową w swoim aucie i żaden z tych kabelków nie jest i nie był podłaczony do wiązki prowadzącej do komputera, i nic się nie dzieje tez podczas przełaczania z gazu na paliwo
te kable dochodzą do wtrysku. jeżeli wiesz więcej na ten temat to piodziel się z nami swoją wiedzą

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”