Programowanie wycieraczek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Programowanie wycieraczek
dzisiaj zauwazylem, ze w moim golfie mozna regulowac czasy pracy wyczieraczek - jak to dokladie wyglada - jak to sie fachowo robi?
mam tez podgrzewane koncowki spryskiwaczy - a kiedy one grzeja - podczas spryskiwania czy pod podczas ogrzewania szyb ?
pozdr,
mam tez podgrzewane koncowki spryskiwaczy - a kiedy one grzeja - podczas spryskiwania czy pod podczas ogrzewania szyb ?
pozdr,
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
manetka w dół - (ustawiasz tryb przerywany) - manetka w górę - (wyłączsz....)...po 3 sekundach znowu w dół, włączasz tryb czasowy...od tego momentu wycieraczki się załączają co 3 sekundy...
itp...
spryskiwacze działają razem z ogrzewaniem tylnej szyby.
itp...
spryskiwacze działają razem z ogrzewaniem tylnej szyby.
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Re: Programowanie wycieraczek
Po czym to poznac? Bo ja mam taki cholernie gruby przewod miedziany ktory laczy maske silnika z nadwoziem i tak mysle sobie ze pewnie przewodzi on mase.. ale innych przewodow idacych do spryskiwaczy nie widzialem..betap pisze: mam tez podgrzewane koncowki spryskiwaczy - a kiedy one grzeja - podczas spryskiwania czy pod podczas ogrzewania szyb ?
pozdr,
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
min około 1 sekundy, max chyba 15 albo 30, nie pamiętam w sumiebetap pisze:ok tak jak myslalem - a znasz moze max czas przerwy ?
co do podgrzewania spryskow to jak to sie ma w praktyce, dziala cos czy raczej zbedny bajer ?
podgrzewane spryskiwacze u nas są raczej zbędne
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Re: Programowanie wycieraczek
ten przewód miedziany jest po to żeby przytrzymać maske żeby na dach nie spadła w razie czegogipson pisze:Po czym to poznac? Bo ja mam taki cholernie gruby przewod miedziany ktory laczy maske silnika z nadwoziem i tak mysle sobie ze pewnie przewodzi on mase.. ale innych przewodow idacych do spryskiwaczy nie widzialem..betap pisze: mam tez podgrzewane koncowki spryskiwaczy - a kiedy one grzeja - podczas spryskiwania czy pod podczas ogrzewania szyb ?
pozdr,
A czy masz podgrzewane spryskiwacze to poznasz po przewodach , które idą do spryskiwaczy szyby, podnieś maskę do góry, i od spodu zobaczysz , jak idzie sam wężyk to nie masz podgrzewania , jak są podłaczone przewody z wężykiem to masz, a włącza się to przez włącznik ogrzewania tylnej szyby...
Golf Mk2 TDI 110KM Max Voll :)
... a jesli chodzi o pprzerywany tryb przednich wycieraczek. nie dzialaja mi Pozostale "biegi " sa ok. Jeszcze nie szukalem co moglo sie zepsuc/odlaczyc/przepalic ale moze ktos juz sie z tym spotkal.
Ostatnio jakos czesto kapie z nieba a wlaczanie i wylaczanie szybko sie nudzi - cza bedzie to wreszcie naprawic
Ostatnio jakos czesto kapie z nieba a wlaczanie i wylaczanie szybko sie nudzi - cza bedzie to wreszcie naprawic
Dobry Golf, nie jest zly :-)