Tak jak w temacie. Przy upałach ok .28-30 stopni przy włączonej klimie w postoju (tzn silnik pracuje ale np. stoje w korku )to spod oslony silnka , ogolnie z prawej stronie kapie woda . Nie jest to może jakaś amazonka ale kapie po kropelce co 3 sec . Czy to normalne czy cos jest niesczelne. Proszę o pomoc bo to moje 1 auto z klimą.
Jezeli sie to przyda to klimka chodzi b.dobrze wieje elegancko.
aha jest to na 99.9% woda zklimatyzacji bo jest zimna (tzn nie jest to napewno płyn chłodniczy)
Cieknąca woda w upały przy włączonym climatronic.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Cieknąca woda w upały przy włączonym climatronic.
Ostatnio zmieniony pn sie 13, 2007 11:44 przez Slay, łącznie zmieniany 2 razy.
U mnie tez tak jest, wydaje mi sie, ze jest to woda, ktora sie skrapla z oszronionych rur, ktore wychodza/wchodza z/do agregatu.
Pozdr.
Pozdr.
Ostatnio zmieniony ndz sie 12, 2007 20:13 przez esenpe, łącznie zmieniany 1 raz.
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
- maryjan
- Gadatliwa bestia
Każde urządzenie chłodnicze które pracuje powoduje skraplanie wody na płytce chłodniczej agregatu - jest to normalne.
Nawet lodówka w domu ma zbiornik (tzw. wanne ociekową), do zbierania skroplin które powstają podczas chłodzenia.
Więc niezdziw się jak kiedyś podejdzie w korku do Ciebie Pan Kazik ze skody 105 i powie, że coś cieknie z Twojego auta i jest to benzyna po czym zacznie uciekać...... Sam miałe taki przypadek, jak ja się wtedy uśmiałem......
Pozdrawiam
Nawet lodówka w domu ma zbiornik (tzw. wanne ociekową), do zbierania skroplin które powstają podczas chłodzenia.
Więc niezdziw się jak kiedyś podejdzie w korku do Ciebie Pan Kazik ze skody 105 i powie, że coś cieknie z Twojego auta i jest to benzyna po czym zacznie uciekać...... Sam miałe taki przypadek, jak ja się wtedy uśmiałem......
Pozdrawiam
Dziki