Jak wymienić tylną lampę w golfie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tsn22
Nowicjusz
Nowicjusz

Jak wymienić tylną lampę w golfie

Post autor: tsn22 » sob sie 11, 2007 23:41

Jak wymienić klosz lewej tylnej lampy w golfie IV ?Proszę o odpowiedź jeżeli znacie knify jakie należy zastosować żeby wymienić tylną lampę .Czeka mnie to w najbliższym czasie ,jeśli sobie nie poradzę to znów serwis ,godziny czekania i kupa szmalu do zapłacenia .Ostatnio chciałem wymienić żaróweczkę oświetlającą przełączniki nawiewu .:-)
Jak sie to robi nauczyłem się w serwisie za grubą kasę :-)
Jeżeli możecie to pomóżcie
Pozdrawiam
Tsn22

tsn22

Awatar użytkownika
rtk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Jak wymienić tylną lampę w golfie

Post autor: rtk » ndz sie 12, 2007 01:22

tsn22 pisze:Jak wymienić klosz lewej tylnej lampy w golfie IV ?Proszę o odpowiedź jeżeli znacie knify jakie należy zastosować żeby wymienić tylną lampę .Czeka mnie to w najbliższym czasie ,jeśli sobie nie poradzę to znów serwis ,godziny czekania i kupa szmalu do zapłacenia .Ostatnio chciałem wymienić żaróweczkę oświetlającą przełączniki nawiewu .:-)
Pozdrawiam
Tsn22
Mi wymiana 2 lamp z tylu w MK3 zajela max 10min. A mysle ze w MK4 nie jest to bardziej skomplikowane. Potrzebny byl tylko kluczyk ale rozmiaru nie pamietam

esenpe
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Jak wymienić tylną lampę w golfie

Post autor: esenpe » ndz sie 12, 2007 11:25

tsn22 pisze:Jak wymienić klosz lewej tylnej lampy w golfie IV ?Proszę o odpowiedź jeżeli znacie knify jakie należy zastosować żeby wymienić tylną lampę .Czeka mnie to w najbliższym czasie ,jeśli sobie nie poradzę to znów serwis ,godziny czekania i kupa szmalu do zapłacenia .Ostatnio chciałem wymienić żaróweczkę oświetlającą przełączniki nawiewu .:-)
Pozdrawiam
Tsn22
ostatnio przykrecalem lampe ;-) jest chyba na 4 sruby fi 10, otworz klapke tylnia i do dziela, a co do lampki przelacznikow nawiewu mi to zajelo 10 minut i kosztowalo 0,70 zl ;) najpierw czytaj forum, pozniej jedz do serwisu..

Pozdr

Awatar użytkownika
kovens
Lord GTI

Post autor: kovens » ndz sie 12, 2007 11:58

tsn22 pisze:Ostatnio chciałem wymienić żaróweczkę oświetlającą przełączniki nawiewu .:-)
http://vw2.info/vwforum/porady/wymiana.html

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » ndz sie 12, 2007 14:04

Klosza nie wymienisz tylko całą lampę
Odsłaniasz okładzinę w bagażniku , wcześniej odkręcając gaśnicę .
Potem do ręki klucz nr. 8 najlepiej gdy masz dwa ,jeden Tzw. Gedor łamany
I teraz jedna uwaga zw prawej lampie jest jedna śruba+ bolec a w lewej dwie śruby gdy włożysz rękę jedna bliżej lewej krawędzi , a druga w zagłębieniu w prawo z nią są kłopoty

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”