[mk3] dyskoteka w aucie = alarm z kontrolka oleju = problem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
lgruszkos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: lgruszkos » ndz maja 29, 2005 21:56

Witam. Nie ma sie czym przejmować. Ja też miałem ten dzwiek i miganie kontrolki przy predkosci 150-160 km. Macie olej za rzadki. Jezdziłem na polsyntetyku i zmienilem na mineral i wszytsko oki. Przy tak duzych predkosciach temperatura oleju wzrsta i staje sie za rzadki i dlatego miga ta kontrolka i dzwiek.

Awatar użytkownika
bnew
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: bnew » pn maja 30, 2005 10:42

michas28 pisze:Wymiana filtra oleju najlepiej na zalecany przez producenta (Mann) i przedewszystkim przemycie i przedmuchanie podstawy fitra oleju. Jest tam kanalik ze sprężynką i prawdopodobnie się zablokowała. a dokrecilem tez ta tulejke na która sie nakreca filtr bo była luźna. i pomogło pozdrawiam i powodzenia
Filtr mam już firmowy z ASO Volkwagena, więc powinien byc OK, jeszcze jedno pytanie: czy do tego trzeba spuszczać olej??? Umawiam się zaraz do mechanika i mam nadzieje że autko przestani mi puszczać oczko i wyć, jeszcze tylko mnie czeka wymiana przednich amorków i będzie cacy :-))
Pozdrawiam :kac:

Le temps detruit tout

Awatar użytkownika
michas28
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: michas28 » wt maja 31, 2005 08:42

nie trzeba ucieknie ci tyle co cieknie przy wymianie fitra oleju(jakies 100ml). daj znac jak zrobisz:pub:

Gdy jesteś smutny to pomyśl że kiedyś byłeś najszybszym plemnikiem

Awatar użytkownika
bnew
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: bnew » wt maja 31, 2005 19:33

michas28 pisze:nie trzeba ucieknie ci tyle co cieknie przy wymianie fitra oleju(jakies 100ml). daj znac jak zrobisz:pub:
OK, jutro jade do mechanika, a tak jeszcze przy okazji możesz napisać dokładnie gdzie jest i co to za kanalik z tą sprężynką???
Jak tylko udami mi się zrobić (mam nadzieje że to jest przyczyna) to napisze :pub:
Dzięki

Le temps detruit tout

Awatar użytkownika
michas28
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: michas28 » wt maja 31, 2005 22:03

w podstawie fitra to jest element przykrecony na 3 śruby do bloku silnka a do niego jest przykrecony filtr oleju i czujnik cisnienia oleju. jak wykrecisz ta postawe fitra to zobaczysz gdzie jest ta sprezynka i ten kanalik :pub:

Awatar użytkownika
bnew
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: bnew » śr cze 01, 2005 16:46

michas28 pisze:w podstawie fitra to jest element przykrecony na 3 śruby do bloku silnka a do niego jest przykrecony filtr oleju i czujnik cisnienia oleju. jak wykrecisz ta postawe fitra to zobaczysz gdzie jest ta sprezynka i ten kanalik :pub:
Ja akurat mam oba czujniki w bloku silnika (czarny i niebieski) u góry, ale pozatym powinno być chyba to samo :goof:

Le temps detruit tout

Awatar użytkownika
michas28
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: michas28 » śr cze 01, 2005 22:25

nie spojrzałem ze u ciebie jest filtr przykrecany do bloku silnika :blush: ale to ci sie chyba przyda

Awatar użytkownika
bnew
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: bnew » czw cze 02, 2005 10:07

michas28 pisze:nie spojrzałem ze u ciebie jest filtr przykrecany do bloku silnika :blush: ale to ci sie chyba przyda
To gdzie u mnie będzie ta sprężynka??? jeśli przykręca sie filtr do bloku silnika, szczerze mowiąc nie za bardzo wiem czy to sie teraz mi przyda :grrr: cholera teraz nie wiem co mechanikowi powiedzieć??

Le temps detruit tout

Awatar użytkownika
bnew
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: bnew » czw cze 02, 2005 17:51

czołem, mechanik sprawdził, wyczyścił, zmierzył cisnienie oleju jeszcze raz i okazało się że jest wszystko jest OK, okazało się ze dzwoni nawet przy odłączeniu czujników :grrr: znaczy sie że musze jechac do elektryka :grin: , przynajmniej wiem że silnika nie rozwale jak bede jezdzil z tym brzeczykiem, moze ktos wie co moglo pasc w elektronice???

Le temps detruit tout

Awatar użytkownika
bnew
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: bnew » czw cze 02, 2005 17:51

czołem, mechanik sprawdził, wyczyścił, zmierzył cisnienie oleju jeszcze raz i okazało się że jest wszystko jest OK, okazało się ze dzwoni nawet przy odłączeniu czujników :grrr: znaczy sie że musze jechac do elektryka :grin: , przynajmniej wiem że silnika nie rozwale jak bede jezdzil z tym brzeczykiem, moze ktos wie co moglo pasc w elektronice???

Le temps detruit tout

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”