z góry dzięki za pomoc
Kontrolka kierunkowskazow mryga podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())

- Kontakt:
Kontrolka kierunkowskazow mryga podczas jazdy
witam w swoim mk2 mam problem tego rodzaju że kiedy odpalam auto czasem przez chwilke swieci mi sie po zapaleniu kontrolka kierunkowskazów i podczas jazdy czasem mryga...nie mam pojęcia od czego zacząć żeby rozwiązać ten problem
z góry dzięki za pomoc

z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony ndz lip 22, 2007 13:51 przez specWROC, łącznie zmieniany 1 raz.
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())

- Kontakt:
wszystko sprawdzałem awaryjne działają kierunkowskazy działają.....po prostu jak jade autem to czasem tak przez chwile mryga raz jasniej raz ciemniej ale nie tak jakby sie wlaczalo awaryjne czy cos.....jak dojść do tego przełącznika awaryjnych i co tam posprawdzać
tak wogóle to wszystko się zaczęło od przełącznika świateł mijania pękł w środku przełącznik i żeby mieć światła mijania to musiałem dobrze docisnąć przycisk, wymieniłem cały przycisk na nowy i jak tylko przekręcam stacyjkę to świeci się w nim lampka a dopiero powinna się świecić po włączeniu świateł postojowych lub mijania.......przy okazji awarii tego przycisku z tyłu światła mijania to znaczy żarówki się zadymiły na czarno ale wymieniłem żarówki i jest ok.....

tak wogóle to wszystko się zaczęło od przełącznika świateł mijania pękł w środku przełącznik i żeby mieć światła mijania to musiałem dobrze docisnąć przycisk, wymieniłem cały przycisk na nowy i jak tylko przekręcam stacyjkę to świeci się w nim lampka a dopiero powinna się świecić po włączeniu świateł postojowych lub mijania.......przy okazji awarii tego przycisku z tyłu światła mijania to znaczy żarówki się zadymiły na czarno ale wymieniłem żarówki i jest ok.....
Ostatnio zmieniony ndz lip 22, 2007 13:42 przez specWROC, łącznie zmieniany 1 raz.
- KamilW
- Forum Master

- Kontakt:
wylacznik dziala prawidlowo - ma sie podswietlic po przekreceniu kluczyka zebys widzial gdzie jest zebys mogl swiatla wlaczyc.specWROC pisze:wymieniłem cały przycisk na nowy i jak tylko przekręcam stacyjkę to świeci się w nim lampka a dopiero powinna się świecić po włączeniu świateł postojowych lub mijania
to na pewno nie mialo zwiazku z awaria wylacznikaspecWROC pisze:przy okazji awarii tego przycisku z tyłu światła mijania to znaczy żarówki się zadymiły na czarno ale wymieniłem żarówki i jest ok.....
no to ok,specWROC pisze:wszystko sprawdzałem awaryjne działają kierunkowskazy działają
musisz go wyjac i wypiac wtyczke, najlepiej jakbys mogl wpiac nowy i na nowym sprawdzic, jak nie to do glowy przychodzi mi tylko folia licznika.specWROC pisze:.....jak dojść do tego przełącznika awaryjnych i co tam posprawdzać
- KamilW
- Forum Master

- Kontakt:
zadymienie jest spowodowane odparowywaniem wlokienka zarowki - zwiazane to jest z jej zuzywaniem i calkowiscie naturalne. Niektore zarowki wlasnie tak zblizaja sie do konca swojego zywotaspecWROC pisze:to co mogło być przyczyną zadymienia tylnych świateł miajania?????
[ Dodano: Pon Lip 23, 2007 12:55 ]
to by wskazywalo na brak styku w wylaczniku - bo przewody od kierunkow przechodza przez wylacznik awaryjnych - jak bys go wypial to kontrokla bedzie ci sie jarzyc a kierynkowskazow nie bedzie, dlatego podejrzewalem ze sprawa z kontrolka moze odtyczyc stykow w wylaczniku, zawsze go mozesz rozebrac i wyczyscic styki.specWROC pisze:kilka razy szyko i mocno włączyłem awaryjne i jak na razie lampka nie mryga
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())

- Kontakt:
gadałem jeszcze dzisiaj ze znajomym i powiedział żeby sprawdzić przekaźnik awaryjnych......otworzylem skrzyne z bezpiecznikami a przekaźnik trochę wystawał...więc go wcisnąłem...ciekaw jestem czy to nie mogła być przyczyna??
[ Dodano: 25 Lip 2007 22:42 ]
dziś podjąłem działania i kupiłem przekaźnik awaryjnych, poszedłem do sklepu z moim starym i koleś dał mi dwa razy krótszy od mojego....mój to był prostokąt a on mi dał kwadrat.......nie wiem czemu?????
cały dzień jeździłem na nowym przekaźniku lecz wieczorem po postoju kiedy odpaliłem samochód cały czas paliła mi się lampka awaryjnych....wogóle od momentu montażu nowego kierunki chodziły cicho i wolniej... więc postanowiłem na nowo zamontowac stary przekaźnik lampka zgasła ale zaczęła mrygac na dziurach, pomyślałem że może przekaźnik się wysówa z gniazda i pomiędzy ten przekaźnik a taki sam poniżej włożyłem gruby papier żeby przekaźnik dociskał do kostki:) zobaczymy czy to coś da bo jeśli nie to dobieram się do przełączników przy kierownicy;)
ma ktoś może schemat bezpieczników do mk2 który za co odpowiada oraz schemat przekaźników który do czego
bardzo dziękuje za pomoc;)D
[ Dodano: 25 Lip 2007 22:42 ]
dziś podjąłem działania i kupiłem przekaźnik awaryjnych, poszedłem do sklepu z moim starym i koleś dał mi dwa razy krótszy od mojego....mój to był prostokąt a on mi dał kwadrat.......nie wiem czemu?????
cały dzień jeździłem na nowym przekaźniku lecz wieczorem po postoju kiedy odpaliłem samochód cały czas paliła mi się lampka awaryjnych....wogóle od momentu montażu nowego kierunki chodziły cicho i wolniej... więc postanowiłem na nowo zamontowac stary przekaźnik lampka zgasła ale zaczęła mrygac na dziurach, pomyślałem że może przekaźnik się wysówa z gniazda i pomiędzy ten przekaźnik a taki sam poniżej włożyłem gruby papier żeby przekaźnik dociskał do kostki:) zobaczymy czy to coś da bo jeśli nie to dobieram się do przełączników przy kierownicy;)
ma ktoś może schemat bezpieczników do mk2 który za co odpowiada oraz schemat przekaźników który do czego
bardzo dziękuje za pomoc;)D
Podhacz sruboketem przycisk klaxonu i wyciagnij go, odkrec kierowice kluczem nasadowym wiekszym od 22 ( nie wiem jaki to klucz, ale bede staral sie dowiedziec) i potem na wprost sa wkrety zeby odkrecic ten plastik - to podejrzalem a jutro jade po przelacznik kierunkowskazuf!! razem z pszyciskiem awaryjyh - to ma koszowac 22 zlspecWROC pisze:a jak zdjąc ten plastik od górnej strony kierownicy bo jak dół zdjąc to wiem....trzeba kierownice zdejmowac?
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())

- Kontakt:
klucz do odręcenia kierownicy to 24, u mnie wymiana przełącznika pod kierownicą nic by nie pomogła ja doszedłem do tego że lampka kierunków mryga mi ale podczas jazdy na dziurach czy nierównościach więc wpadłem na to że coś jest luźne a na wertepah lata i jak się okazało to było luźne gniazdo przekaźnika więc pomiędzy ten przekaźnik a drugi poniżej włożyłem zwitek papieru żeby usztywnić przekaźnik i jest okej:D