W moim MK1 (1,6 D, 80 r.) przestały dzialac kierukowskazy. Gdy wlacze zaplon to lampka b. lekko swieci, a kiedy wlacze migacz to swieci ciagle. Przekaznik nowy. Swiatla awaryjne sa. Na wylaczonym zaplonie sa swiatla postojowe, ale i tak na wszelki wypadek przeczyscilem caly mechanizm. Wszystkie bezpieczniki w porządku, a właściwie który jest od kierunkowskazów?
Moze mial ktos podobny problem?
Bardzo proszę o pomoc
problem z kierunkowskazami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
A jak przy wyłączonym zapłonie włączasz migacze to właczają się pozycyjne? (Nie jestem pewnie czy to było już w jedynce czy dopiero w dwójce ale chyba już w jedynce).
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
W dwójce jest to objawem problemów z manetką, lub jej kostką - sprawdź kostkę od kierunkowskazów w kolumnie kierownicy, czy wszystko dobrze łączy, ewentualnie trzeba będzie wymienić manetkę.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Golf_3, słuchaj, ja przecież nic nie pisałem o tym, że jak palą się postojówki lewe lub prawe przy wyłączonym zapłonie, to manetka jest ok. Pwoiem to tak - piszesz, że:
- w golfie mkII jest tak, że jak odłączysz całkiem manetkę i włączysz zapłon, to masz właśnie takie objawy. Stąd moje podejrzenia, że to problem z manetką, lub kostką od manetki, ewentualnie z przewodami łączącymi manetkę z przekaźnikiem.Golf_3 pisze:Gdy wlacze zaplon to lampka b. lekko swieci
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- swapy silników;