Silnik sie dlawi, szarpie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Silnik sie dlawi, szarpie
Witam .
A więc przechodząc do sedna sprawy mam problemy przy których mam nadzieje że ktoś mi pomoże mam Golfa 2 silnik 1.6 benzynę bez instalacji lpg i mam otóż takie problemy.
- odpalam samochód po nocy chcem nim ruszyć a dodaje gazu a on sie jakby czymś dławił i tp tylko za dodanie gazu po raz pierwszy.
- np jadę chcem także przyspieszyć i i jakby silnik sie dławił i łapał takie "zamułki" a gaz mam wciśnięty i nagle takie szarpnięci i przyspiesza.
- jade spobie dajmy na do 40 km/h i jest tam na 1100 obrotów i też nie daje dażu a samochód od czasu do czasu sam szarpie i nie wiem o co chodzi.
- i ostatni problem jest taki że silnik jest rozgrzany i dojeżdżam do skrzyżowania i samochód mi gaśnie jak spada z obrotów lub tak "przygasa"
BłAGAM NIECH MI KTOś POMORZE BO NIE DAJE SOBIE Z TYM RADY
A więc przechodząc do sedna sprawy mam problemy przy których mam nadzieje że ktoś mi pomoże mam Golfa 2 silnik 1.6 benzynę bez instalacji lpg i mam otóż takie problemy.
- odpalam samochód po nocy chcem nim ruszyć a dodaje gazu a on sie jakby czymś dławił i tp tylko za dodanie gazu po raz pierwszy.
- np jadę chcem także przyspieszyć i i jakby silnik sie dławił i łapał takie "zamułki" a gaz mam wciśnięty i nagle takie szarpnięci i przyspiesza.
- jade spobie dajmy na do 40 km/h i jest tam na 1100 obrotów i też nie daje dażu a samochód od czasu do czasu sam szarpie i nie wiem o co chodzi.
- i ostatni problem jest taki że silnik jest rozgrzany i dojeżdżam do skrzyżowania i samochód mi gaśnie jak spada z obrotów lub tak "przygasa"
BłAGAM NIECH MI KTOś POMORZE BO NIE DAJE SOBIE Z TYM RADY
Ostatnio zmieniony śr sie 08, 2007 16:50 przez nawro, łącznie zmieniany 2 razy.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Z tym przygasaniem na światłach, to prawdopodobnie wina gaźnika - poszukaj na forum "Nierówne obroty silnika 1.6 PN" - bo podejrzewam, że taki masz silnik. A co do dławienia się przy przyśpiezaniu, to wymień filtr paliwa, a jak nie pomoże to ja podejrzewam pompkę paliwa, choć nie jestem do końca pewien. Z tym gaśnięciem jak jest zimny wymiana filtra kiedyś mi pomogła, ale teraz mam to samo, po wymianie filtra nic się nie zmieniło, więc myślę, że to pompka.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
Tu masz cały temat jak chłopaki poradzili sobie z problemami z gaźnikiem:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=50360
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=50360
Ostatnio zmieniony śr sie 08, 2007 16:36 przez Jerzas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Mam podobne problemu co ty.
Napisz wpierw czy masz gaznik czy wtrysk( Ps podejrzewam ze masz gaznik).
Ostrzegam ze naprawa nie bedzie prosta. Ja jeszcze z tym walcze ale juz prawie jestem w domu.
Ale pare rzezcy bedezie trzeba wymienic tak czy owak.
NAjpierw napisz co wymieniałes badź zostało wymienione.
Pozdro powalczymy
Mam podobne problemu co ty.
Napisz wpierw czy masz gaznik czy wtrysk( Ps podejrzewam ze masz gaznik).
Ostrzegam ze naprawa nie bedzie prosta. Ja jeszcze z tym walcze ale juz prawie jestem w domu.
Ale pare rzezcy bedezie trzeba wymienic tak czy owak.
NAjpierw napisz co wymieniałes badź zostało wymienione.
Pozdro powalczymy
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Witam! Pewnie masz gaźnik elektroniczny Pierburg 2ee ecotronic i stąd te problemy, znane wszystkim użytkownikom golfów z silnikiem PN Oczytałem się już na forum o tym mnóstwo i mam pytanie do fachowców, czy ten gaźnik w ogóle się da naprawić, skoro dostęp do części jest praktycznie niemożliwy, a nowe części w ASO kosztują tyle, że bajka?? Naprawy są kosmicznie drogie i to nie daje pewności, że za jakiś czas gaźnik znowu nie będzie świrował... Czy jest sens bawić się w naprawy, skoro za 300 - 400 zł można wymienić sobie na mechanicznego Pierburga?? Znacie w ogóle jakiegoś prawdziwego speca od tych gaźników, bo zdecydowana większość gaźnikowców nawet nie chce się za to brać? Pozdrawiam!
It's better to burn out than to fade away!
-
- Nowicjusz
Mam bardzo podobne problemy w moim Mk3 1,6 z gazem sekwencyjnym. Po nocnym staniu jeszcze na benzynie ma nieraz "zamułkę". Poza tym jak jest na luzie i silnik sobie pracuje to słychac wyraźnie że nie jest to równa praca i potrafi nawet zgasnąć. w ogóle chyba cos z obrotami jest nie tak bo teraz trzyma się na poziomie ok 600-650 a wydaje mi się że kiedyś trzymał ok 800 i było ok.